Tilaa
Uutiset

Saunalautta ajelehti yksinään Suomenlahdella – Merivartiosto hätiin

Suomenlahden merivartioston tehtävät huviveneilyyn liittyen olivat viime viikolla vähissä, kun valtaosa veneistä on jo talviteloilla ja kova tuuli piti useimmat vapaa-ajankalastajatkin maissa.

12.12.2018

TekstiJukka Hiiro

Suomenlahden merivartiostolle sattui viime viikon aikana hieman erikoisempi tehtävä. Nyt kun valtaosa huviveneistä on jo nostettu talviteloille, on merivartiostolla ollut tehtävien saralla vähän hiljaisempaa. Kalastajatkaan eivät viime viikolla olleet juuri liikkeellä, koska tuuli oli niin kova.

Viime viikolla Suomenlahden merivartioston toiminta-alueella olikin näin meripelastus-, avustus- ja virka-aputehtäviä vain seitsemän.

Merivartioston mukaan tehtävistä maininnan arvoinen oli yksinään merellä ajelehtinut saunalautta. Lautassa ei ollut minkäänlaisia tunnistetietoja, joten se hinattiin partion toimesta vain suojasatamaan.

Lisäksi partioinnin yhteydessä poistettiin merenkululle vaarallinen esine, hinattiin ohjauskyvytöntä venettä ja huomautettiin yhtä veneilijää ajovalojen puutteesta, merivartiosto listaa tiedotteessaan.

Kun aikaa on ollut, partiot ovat tarkistaneet myös rajamerkkejä.

Henkilövahinkoja viikon tehtävät, ehkä ymmärrettävästi, eivät ole aiheuttaneet.

Lue myös nämä

X