Tilaa
Uutiset

Savustettua kalaa saa Barösundista

20.07.2023

Tekstipasi nuutinen

Kuvatistock

Moni poikkeaa Barösundin satamaan vähintään kahdesti kesässä: meno- ja paluumatkoilla pääkaupunkiseudulta Saaristomeren lomaparatiisiin. Etäisyys kotoa on juuri sellainen, että taukoa tarvitsevat sekä vene että miehistöt.

Kauppa ja tankkauspiste ovat tällä kaudella ennallaan, mutta herkkusuille tulee lisää syitä laituriin illaksi tai pariksi. Ennen juhannusta aukeaa kaikkiin satamiin niin kovasti kaivattu kalasavustamo. Tuoretta merenelävää toimittaa kaksi paikallista kalastajaa saaliinsa mukaan, kysyntähuippuja tasataan kotimaisella tukkukalalla.

Nopeaa päiväevästä tarjoaa edelleen vierassataman kahvila Magasinet. Tarjolla on muun muassa salaatteja ja hampurilaisia 10–15 euroa annoshinnalla. Katettuja aterioita on jo pitkään saanut mäen päältä ravintola Scolanista (pääruoat 24-30 euroa ja menut 50-60 euroa).

Nyt houkutuksiin kannattaa lisätä salmen vastarannan saaristohotelli The Baron ravintola. Pari sataa metriä kävely lossille, sen jälkeen saman verran lisää, ja päästään kunnon fine dining -tunnelmaan. Keittiömestarina häärii Lauri Saarikoski ja tunnelmallisen pienestä, 36-paikkaisesta salista aukeavat lasiseinien läpi huimat näkymät kauniiseen salmeen.

Paikkavaraus pitää tosin tehdä etukäteen, mutta vastineeksi saa lomareissulle ruhtinaallisen aloituksen tai päätöksen. Etenkin, jos hotellin nettisivuilta bongaa erikseen järjestettäviä vierailevien huippukokkien Chef’s Table -iltoja.

3 faktaa Barösundista

Noin 50 venepaikkaa

Tankkaus- ja septilaiturit ovat vain asiointia varten, yöksi jäädään aisa- ja kylkikiinnitykseen pohjoisimpaan laituriin. Satamassa on läpi kesän avustajat laitureilla ja ruuhkaisaan aikaan he ohjaavat saapuvia vieraita myös vesiltä käsin.

Hinnat ja palvelut

Satamamaksu on 30 € ja kylkikiinnitys 60 € elokuun loppuun asti, sitten ne puolittuvat. Hinta kattaa sähkön, wc:n ja suihkun käytön, tiskipaikan sekä septi- ja jätetyhjennykset. Maksaa voi satamakonttoriin tai MobilePayllä numeroon 52221

Keskeinen paikka

Paitsi vilkkaan väylän varrella, Barösund on hyvällä etäisyydellä kolmesta suuresta veneilykaupungista. Hankoon on matkaa noin 35 mpk ja sekä Helsinkiin että Tallinnaan noin 45 mpk.

 

Lue myös nämä

X