Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Sea Ray 310 SLX: Uiva huvittelukeskus kokoluokassa XXL

Bowriderilla saa aurinkoisista päivistä parhaan vastineen rahoilleen. Jos luottotiedot ovat kunnossa ja kaveriporukka laaja, tarjoaa Sea Rayn uusi 310 SLX upeat puitteet kesäpäivien ajeluihin.

23.03.2018

Tekstija kuvat Seppo Evinsalo

Kun meri on tyyni ja keli lämmin, moni auringonottaja katselee ulapalle ja haaveilee omasta veneestä. Tämä on se markkinarako, johon jenkkien bowriderit on luotu. Ja kun kyse on Amerikasta, ovat veneetkin XXL-luokkaa.

Maksimaalisen nautinnon tyydyttämiseen ei kelpaa mikä tahansa amme. Sea Rayn liki kymmenmetrinen 310 SLX on 14 hengelle rekisteröity uiva huvittelukeskus. Mukavaa tilaa riittää suurellekin porukalle, eikä silloin istuta ahtaasti epämääräisillä penkeillä. Jokaiselle matkustajalle löytyy muhkea penkki tai sohva, ja vieläpä eri puolilta venettä.

Tekniikassa löytyy

Ohjaamon kojetaulussa on 7 ja 12 tuuman kosketusnäytöt, joille voidaan ohjelmoida niin yhdistelmämittareita kuin karttaplotteri ja muuta tarpeellista grafiikkaa. Näiden käyttö on vaivatonta myös pimeällä ajettaessa, sillä valoisuuden vähetessä koko kojetaulun saa valaistua ilman häiritsevää heijastusta. Valoja veneessä riittää muutenkin. Hämärinä iltoina saadaan kaikkiin oleskelutiloihin hämyinen tunnelmavalaistus istuimien ja sohvien reunoissa kiertävistä ledeistä.

Lisävarusteena saatava Axiusjoystick-ohjaus tekee veneen käsittelyn ahtaissa satamissa todella helpoksi. Sen avulla kokematonkin kippari suoriutuu laituriin parkkeerauksesta, vaikka venettä kyljittäin liuttaen. Myös lisävarusteena saatavat trimmilevyjen ja vetolaitteiden  automaattiset avustimet helpottavat kuskin työtä erittäin paljon.

Lue koko esittely Kipparista 3/2018.

Sea Ray 310 SLX

Pituus 9,60 m
Leveys 3,10 m
Paino 4 893 kg
Moottoriteho 2×250–350 hv
PA-säiliö 492 l
Henkilömäärä 14
CE-luokka C
Vakiomoottorit 2 x 250 hv Mercury 4.5L MPI ECT, vetolaite Bravo III Sterndrives w/DTS
Koeajomoottorit 
2 x 350 hv Mercury 6.2L MPI ECT, vetolaite Bravo IIIx w/DTS
Vakiovarusteet 
mm. SmartCraftin ajotietokone, stereo- CD-soitin, ohjaustehostin, suihku, lämminvesivaraaja
Lisävarusteet mm. kuomusarja, lujitemuovinen biminikate uimatason ja kansien tiikkipäällyste, automaattitrimmit, keulapotkuri
Hinta alk. 267 000 €
Valmistusmaa USA
Valmistuttaja Sea Ray
Myynti Marinepalvelu

 

 

Lue myös nämä

X