Tilaa
Uutiset

Seliö nousi Portugalin F1-veneiden GP:ssa MM-pisteille

"Koko kisa oli avausmutkan jälkeen yhtä taistelua. Vauhtia ei meillä ollut vaikka yritystä olisi ollut sitäkin enemmän", Sami Seliö harmitteli kisan jälkeen.

20.05.2019

TekstiJukka Hiiro

F1-veneiden kauden ensimmäistä osakilpailua hallitsivat Team Abu Dhabin maailmanmestari ja Portugalin GP:n ykkönen Shaun Torrente sekä kakkoseksi sijoittunut tallikaveri Arabiemiraattien Thani Al Qemzi. Sharjah Teamin Sami Seliö nousi vaikean kilpailun jälkeen sijalle kymmenen ja MM-pisteille. Tallikaveri Filip Roms joutui keskeyttämään moottoririkkoon, Seliön tiimi tiedottaa.

Ruudusta 11 matkaan lähteneen Sami Seliön vene irtosi startissa laiturista erinomaisesti. Puolessa väliä lähtösuoraa suomalaiskuljettaja oli jo noussut kaksi sijaa, kunnes radan ensimmäisellä kääntöpoijulla Italian Alex Carella käänsi veneensä suomalaiskuljettajan eteen ja tilanteen johdosta lähes pysähtymään joutunut Seliö putosi sijalle 16.

”(Alex) Carella käänsi suoraa eteeni ja jouduin käytännössä pysähtymään. Jälkitilanteessa moottorini sai useasta suunnasta sellaisen vesisuihkun että jotain sieltä (moottorista) kastui. Heti seuraavalla suoralla meno hyytyi ja hyytyi eikä kone enää vetänyt niin kuin sen olisi pitänyt.”

”Koko kisa oli avausmutkan jälkeen yhtä taistelua. Vauhtia ei meillä ollut vaikka yritystä olisi ollut sitäkin enemmän. Yksi MM-piste oli vähimmäistavoite”, pettynyt Seliö totesi maalissa.

Seliön tallikaverin Filip Romsin kohtaloksi koitui moottoririkko. Roms ajoi hetken Seliön edellä ja oli keskeytyshetkellä sijalla 11.

”Lähtö meni pieleen. Yksi poijuista peitti lähtövalon, joten starttasin liikkeelle radiomieheni käskystä. Kierrosta ennen keskeytystä moottorini jo oireili, kunnes siitä todennäköisesti suli yksi mäntä ja kisani oli siinä”, Roms summasi kilpailun jälkeen.

Sharjah Teamin F4-S-kuljettaja Alec Wecström vastasi sunnuntain parhaasta suomalaistuloksesta ajamalla viikonlopun toisessa lähdössä neljänneksi. Ruudusta viisi matkaan lähteneelle Wecströmille kyseinen startti oli vasta uran toinen F4-tasolla.

”Lähtöni onnistui hyvin. Sain ajaa koko kisan kilpaa ja se opetti tulevaisuutta ajatellen paljon. Kun kaverit takana painostivat niin tuli mietittyä ja kokeiltua erilaisia ajolinjoja. Seuraavaan kisaa pitää testata uusia potkureita, jotta saisimme vauhtia lisää. Hyvä kokemus kaiken kaikkiaan. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin”, Wecström iloitsi.

F1- ja F4-S -sarjojen seuraava MM-osakilpailu ajetaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ranskan Evianissa.

Lue myös nämä

X