Tilaa
Uutiset

Simulaattorin avulla vesille

09.02.2010

TekstiKipparilehti

Veneen kuljettamista ja navigointia pääsee pian harjoittelemaan ilman, että on riippuvainen veneestä, säästä ja vuodenajasta. Stormwind Simulator on hanke, jota on tukemassa Merenkulkulaitos, erilaisia säätiöitä, veneilyalan yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Simulaattorin avulla voi harjoitella veneen kuljettamista ja navigointia turvallisesti. Olosuhteet on pyritty toistamaan mahdollisimman realistisesti. Sää, tuuli, aaltojen liikkeet, äänet ja valoisuusolosuhteet on pyritty saamaan mahdollisimman lähelle aitoa, jotta vaikutelma ulkona merellä olemisesta välittyisi simulaattoria ajavalle.

Aloittelijalle järjestelmä esittää miltä merellä näyttää ja antaa kokea minkälaista on ajaa veneellä. Kokeneempi merenkävijä löytää viitat sieltä, missä hän olettaa niiden olevan. Omaa osaamistasoaan voi parantaa rauhassa ilman, että tarvitsee huolehtia polttoainekuluista tai perheen turvallisuus vaarantuu.

Simulaattori on vielä prototyyppi, mutta täysin valmiin ja toimivan tuotteen valmistuminen on lähellä. Simulaattoria esitellään Helsingin venemessuilla helmikuussa 2010.
Lisätietoja löytyy internetistä osoitteesta www.stormwind.fi.

Samaan yhteyteen on avattu myös keskustelufoorumi, johon voi rekisteröityä keskustelufoorumiin. Rekisteröityminen onnistuu, jos on oma sähköpostiosoite. Hotmail- ja gmail-osoitteilla ei tosin voi rekisteröityä roskapostiliikenteen vuoksi.

Lue myös nämä

X