Tilaa
Jutut

Sinivalkoiset Saaristomeren kiertäjät – Targa 27.2 Tarfish esillä Nauvon Floating Showssa

Suomalainen veneala näytti vahvuuttaan kansainvälisen median kokoontuessa kesäkuun puolessavälissä Nauvoon.

06.07.2023

Tekstija kuvat jouko saarinen

Venealan keskusjärjestö Finn­boatin järjestyksessään 26. Floa­ting Show tarjosi medialle koeajoja ja testejä 18 isommalla ja yhdeksällä pienemmällä suomalaisvalmistajien veneellä. Kolmipäiväisessä tapahtumassa miehistöjä vaihdettiin päivän aikana kuudesti ja päiväetappien pituudet vaihtelivat 50–80 merimailiin.

Saaristomerellä vallitsi koko viikon lähes tuulettomat ja pilvettömät säät, joten kuvapankkeihin kautta maailman lähti samalla erinomaista kotimaan matkailukuvastoa.

Valoisten öiden lisäksi monia ulkomailta saapuneita toimittajia tuntui ihastuttavan myös suomalaisten venevalmistajien hyvä yhteishenki. Se näkyi kautta viikon yhteistyössä ja keskusteluissa niin maissa kuin merellä.

Tämä on alan kehittymisen kannalta upea juttu, josta kannattaa olla ylpeä. Puheet kansallisesta kateudesta voidaan ainakin venealalla unohtaa.

Kalastajien Targa

Erikoisvarustellun Targa 27.2 -veneen Tarfish-versio on suunniteltu kalastuskäyttöön. Kippari pääsi kesäkuussa koeajamaan Keski-Eurooppaan myydyn yksilön Finn­boatin suuressa kansainväliselle medialle tarkoitetussa Floating Show -koeajotapahtumassa Nauvossa.

 

Lue myös nämä

X