Tilaa
Uutiset

Suomalaisyritykselle miljoonasopimus Britannian merialueiden kartoittamisesta

Projektin erityispiirteenä on se, että samalla tutkituksi tulevat sadat rannikon tuntumaan uponneet hylyt.

08.09.2018

TekstiJukka Hiiro

Suomalainen Meritaito on voittanut brittiviranomaisten kilpailutuksen keskisyvien vesialueiden merenmittaushankkeesta. Kyseessä on merkittävä mittaushanke, sillä sopimuksen kokonaisarvo on noin 10 miljoonaa euroa. Sopimus on vuosiksi 2018–2020. Lisäksi siihen sisältyy optiot vuosille 2021–2022, Meritaito tiedottaa.

”Merenmittauksen ulottaminen kansainvälisille markkinoille on tärkeä osa Meritaidon strategiaa. Toiminta-alueen laajentamisen myötä merenmittauksia voidaan toteuttaa ympärivuotisesti”, toteaa Meritaito Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ylärinne tiedotteessa.

Yhtiön liikentoimintajohtaja Jukka Suonvieri kertoo yhtiön saaneen jo aiemmin hyvää palautetta karttaviranomaisille tehdyistä merenmittauksista paitsi Suomessa myös Norjassa ja Ruotsissa.

Kansainvälistyminen on osa yhtiön strategiaa, sillä se mahdollistaa merenmittausten tekemisen ympäri vuoden.

”Iso-Britannian mittauksien voittaminen on edelleen hieno osoitus suomalaisen merenmittausosaamisen korkeasta tasosta”, Suonvieri toteaa.

Meritaidon mukaan hankkeessa on mittausalueita Skotlannista Englantiin ympäri Britannian rannikkoa. Mittauksia tehdään rantaviivasta jopa noin 300 metriin. Projektin erityispiirteenä on se, että samalla tutkituiksi tulevat sadat rannikon tuntumaan uponneet hylyt.

Työt alkavat jo tämän vuoden aikana ja mittauksia tehdään sekä MSV Pohjanmerellä, joka on entinen miinalaiva Pohjanmaa, että SV Kaiku merenmittausaluksilla.

Lue myös nämä

X