Tilaa
Uutiset

Suomen imutyhjennysasemat kartalla – Uusi karttapalvelu veneilijöille

Uuteen karttapalveluun on koottu kaikki Suomen imutyhjennysasemat.

01.12.2021

Tekstikipparin toimitus

KuvatErik Saanila/HL Marine

Septit.net-kartan tekijä Matti Lattu kertoo havahtuneensa viime kesänä siihen, että vierailla vesillä septityhjennysaseman löytäminen oli hankalaa.

“Sovimme miehistön vaihdon nimenomaan sellaiseen satamaan, jossa oli tyhjennysasema. Olihan se, mutta epäkunnossa. Lähimmän toimivan aseman löytäminen ei ollutkaan niin helppoa kuin kuvittelin. Päätin tehdä asialle jotain”, kertoo it-alalla työskentelevä Matti Lattu.

Septit.netin perustana on Pidä Saaristo Siistinä ry:n keräämät tiedot imutyhjennysasemista: yhdistyksen omat sekä kuntien ja satamien omistamat.

Lisäksi yhteistyötä tehdään neuvonnassa. Kartan kautta pääsee PSS ry:n sivuille, joilla opastetaan septin käyttöön ja esitellään yleisimpiä ongelmatilanteita ja ratkaisuja niihin. Matti Lattu kertoo syksyn aikana päivittäneensä sijaintitietoja ja vieneensä tiedot karttapohjalle.

“Näin lähimmän aseman löytäminen on helppoa. Veneilijöiden kannalta tärkeää on, että tiedot asemista pysyvät ajan tasalla. Tähän voi jokainen veneilijä ja imutyhjennysaseman ylläpitäjä vaikuttaa, sillä palveluun voi jatkossakin ilmoittaa uusia ja poistuneita asemia. Asemien sijaintitiedot ovat avointa dataa, joten ne voi helposti lisätä muihinkin venealan karttapalveluihin”, Matti Lattu kertoo.

Sijainnin lisäksi veneilijöiden on tärkeää tietää toimiiko asema vai ei.

Septit.net on käytettävissä selaimella.

Lue myös nämä

X