Tilaa
Jutut

Suomen Purjehdus ja Veneily -yhdistykselle uusi puheenjohtaja

Jan "Janne" Jansson tulee Kuopiosta ja hän on Kuopion Pursiseuran ja Gamlakarleby Segelföreningin jäsen.

27.11.2018

TekstiJukka Hiiro

Suomen Purjehdus ja Veneily ry eli SPV kokoontui sunnuntaina Helsingin Kalastajatorpalle syysliittokokoukseen. Kokouksessa liitolle valittiin myös uusi puheenjohtaja kaudelle 2019–2020. Uudeksi puheenjohtajaksi nousee aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Jan Jansson. Hän sai äänestyksessä reilusti yli puolet äänistä (427/734). Muut ehdolla olleet jäivät näin kauaksi taakse, Esko Kilpi sai 173 ääntä ja Henrik Andersson 118 ääntä.

”Olen todella kiitollinen tästä suuresta kannatuksesta – jopa yllättynyt. Otan nöyränä vastaan tämän tehtävän. Liittohallituksen puheenjohtajan tehtävä on sillä tavalla helppo, että liiton asiat ovat kunnossa, mukaan lukien talous. Tähän kauteen lopettava puheenjohtaja Samuli Salanterä on hoitanut tätä liittoa niin hyvällä kädellä, että tästä on ilo jatkaa, Jansson sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Jan ”Janne” Jansson tulee Kuopiosta ja hän on Kuopion Pursiseuran ja Gamlakarleby Segelföreningin jäsen. Kommodorina hän on toiminut Kuopion Pursiseurassa vuosina 2014–2017. SPV:n varapuheenjohtajana Jansson on ollut vuodesta 2013 saakka.

Siviiliammatiltaan Janssonin kerrotaan olevan diplomiekonomi, ja työskennelleen muun muassa yrittäjänä teollisuuden parissa.

Puheenjohtajan paikalta väistyvällä Samuli Salanterällä tuli täyteen kolme kaksivuotiskautta, mikä on pestissä maksimi. Kiitoksena hänelle myönnettiin kultainen ansiomerkki.

”Liiton talous on kunnossa, SPV:n työntekijät ovat osaavia ja tekemisessä on hyvä fiilis. Huippu-urheilussa menestymme sekä nopeuskilpailussa että olympialuokissa, koulutusväylämme on toimiva ja junioritoimintamme vahvaa. Uskon, että tästä on seuraavan puheenjohtajan ihan hyvä jatkaa”, Salanterä toteaa tiedotteessa.

Kokouksessa vahvistettiin lisäksi vuoden 2019 hallitus jonka löydät alta.

Lue myös nämä

X