Tilaa
Uutiset

Suomessa ja maailmalla ainutlaatuinen hylkypuisto avautuu Porkkalanniemen edustalla

Hylkypuistossa voi opastetusti tutustua Porkkalanniemen edustan hylkyihin sekä sukeltamalla että tutustumalla niihin digitaalisesti verkossa.

02.09.2018

TekstiJukka Hiiro

Porkkalanniemen edustalla avautuu ensiviikolla ainutlaatuinen merenalainen puisto, kun Porkkalan hylkypuistossa vietetään maanantaina avajaisia.

Puistossa voi opastetusti tutustua niemen edustalle uponneiden laivojen hylkyihin sekä sukeltamalla että tutustumalla niihin digitaalisesti verkossa.

Puisto on ainutlaatuinen sekä Suomessa että kansainvälisestikin. Sen rakentamisesta ovat vastanneet Suomen meriarkeologisen seuran sekä sukellusseura Nousun vapaaehtoiset. Rakennustyötä on tukenut myös Museovirasto osana kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden rahoitusta.

Hylkypuiston tarkoituksena on suojella merenalaista kulttuuriperintöämme ja tarjota mahdollisuuksia saaristo- ja rannikkoseutujen kulttuurimatkailun kehittämiseen. Hylkyjä merenalaisen puiston alueella on kymmeniä, joista vanhimmat ovat uponneet jo 1600-luvulla.

Ainutlaatuisen puistosta tekee myös se, että digitaalisen palvelun myötä myös niillä, jotka eivät harrasta sukellusta on mahdollisuus tutkia merestä löytyviä arkeologisia aarteita niin kolmiulotteisten mallien kuin sukellusvideoiden avulla.

Puiston vihkii käyttöön asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) maanantaina 3. syyskuuta.

Lue myös nämä

X