Tilaa
Jutut

Suosittu ja verrattoman verkkainen Norppalive alkoi jälleen

"Hitaus, yksinkertaisuus, aitous ja sydämellinen huumori ovat Norppaliven viehätyksen ytimessä", WWF perustelee lähetyksen suosiota tiedotteessaan.

22.05.2020

TekstiJukka Hiiro

Suureen suosioon jo monena vuonna kohonnut Norppalive on jälleen aloittanut lähetyksensä. WWF Suomen ylläpitämä Norppaliveä on neljänä aiempana keväänä katsottu yhteensä yli seitsemän miljoonaa kertaa.

 ”Olemme kuvanneet norppia jo neljänä keväänä, ja konsepti on tänä vuonna kenties ajankohtaisempi kuin koskaan. Kivellä köllöttävien saimaannorppien ihasteleminen on erinomainen tapa saada ajatukset pois huolestuttavista uutisista”, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo tiedotteessa.

Näin toukokuussa norpat nousevat Saimaan rantakiville vaihtamaan karvansa. Norppalive päivystää tutulla paikalla kivelle nousevia hylkeitä. Koska Saimaannorpat ovat uskollisia tutuille paikoille, saattaa esimerkiksi aiempina vuosina kivellä nähty Pullervo näyttäytyä kameralle tänäkin vuonna.

”Norppalive tulee tarjoamaan tänäkin vuonna huippuviihdettä, jossa ei tapahdu juuri mitään. Välillä kivellä on norppa, välillä ei. Välillä norppa rapsuttaa itseään, välillä ei. Hitaus, yksinkertaisuus, aitous ja sydämellinen huumori ovat Norppaliven viehätyksen ytimessä”, Fritze sanoo.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Janne Neuvosen ja Pukki Visualsin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

Luontoa seuraavat livelähetykset ovat suosittuja muutenkin. Esimerkiksi Saaristomerellä voi parhaillaan seurata Sääksien pesintää Seilin saaressa.

Lue myös nämä

X