Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Suuri koeajopäivä siirtynee kesäkuulle 

Toukokuun puoliväliin alkujaan suunniteltu veneiden suuri koeajopäivä siirtyy näillä näkymin kroronaviruksen vuoksi kesäkuun puolelle.

09.04.2020

TekstiIsmo Virta

Viime vuonna Helsingin Lauttasaaressa kuluttajille järjestetty veneiden suuri koeajopäivä onnistui hyvin ja sai suuren joukon kuluttajia veneitä koeajamaan. 

43 veneen 500 koeajoon osallistui peräti 1200 ihmistä. Hyvien kokemusten vuoksi venekauppiaiden ja alan järjestöjen yhdessä järjestämä tilaisuus oli tarkoitus toistaa myös tämän vuoden toukokuussa. Kärjistynyt korona-kriisi nousi kuitenkin tilaisuuden uhkaksi. 

”Tällä hetkellä katsomme vaihtoehtoa, että tilaisuus siirrettäisiin kesäkuun alkuun”, sanoo Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo. 

Hänen mukaansa koronarajoitukset eivät välttämättä tekisi tilaisuuden järjestämistä toukokuussakaan mahdottomaksi, mutta se vaatisi ehkä erityisjärjestelyjä. Siirto myöhempään on todennäköisesti kaikille osapuolille parasta. 

Tällä hetkellä todennäköinen tapahtuman ajankohta on kesäkuun ensimmäinen viikonloppu. Aivan varma koronatilanteesta ja mahdollisista rajoituksista ei voi olla. Esimerkiksi ravintolat ovat kiinni toukokuun loppuun asti, ja pitkälle toukokuulle on varmasti voimassa muitakin koronarajoituksia. 

Toisaalta poliitikot hakevat kuumeisesti jo ratkaisuja, joilla Suomi voisi rajoitusten jälkeen palata mahdollisimman nopeasti normaaliin päiväjärjestykseen. Maan pitäminen pitkään kiinni käy äärimmäisen kalliiksi ja uhkaa johtaa lamaan ja suurtyöttömyyteen. 

Venealan tilannetta helpottaa, että venekaupalle erittäin tärkeät Helsingin venemessut ehdittiin Suomessa järjestää ennen kriisin kärjistymistä. Kaikki muutkin keinot myynnin edistämiseksi ovat kuitenkin tarpeen. 

Toinen suomalaisen venealan suurtapahtuma on ulkomaiselle medialle järjestettävä Floating Show, joka on määrä pitää järjestää 8.-12. kesäkuuta. Tämänkin tilaisuuden toteutumiseen virustilanne voi vielä vaikuttaa 

Lue myös nämä

X