Tilaa
Jutut

Tee itse: Trimmin säätö automaattiseksi – Mente Marinen trimmiohjain

Kotimainen Mente Marinen trimmiohjain toimii kuin unelma. Se säätää liukuvan veneen kulkuasennon automaattisesti suoraan. Näin helppoa sen asennus on.

23.11.2021

Tekstija kuvat timo kuukkanen

Liukuvan matkaveneen kulkuasennon trimmaaminen on ihan helppoa. Se tapahtuu nappia painamalla. Epämukavuus tulee siitä, että venettä pitää trimmata vähän väliä.

Jatkuvaa trimmaamisen tarvetta helpottaa Mente Marinen trimmiohjain, joka pitää veneen optimiasennossa automaattisesti. Sen toiminta perustuu asento- ja kiihtyvyystunnistimiin.

Mente Marinella on kaksi päämallia. ACS R korjaa kallistumaa, ACS RP sekä kallistumaa että keulan korkeutta. Pienissä veneissä keulan korkeuden säätö on melko turha.

Vene-elektroniikka-alalla pitkään toiminut Nico Kavaleff halusi veneeseensä Lencon trimminäppäinten tilalle Mente Marine ACS R -automaattitrimmin. Vene on Aquador 21 WA, ja sen perässä on Mercuryn iso perämoottori.

Mente Marinen automaattitrimmin vaihtaminen käsisäätöisen tilalle on ällistyttävän yksinkertaista. Hallintapaneelin vaihtaminen riittää. Muuhun ei tarvitse koskea.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X