Tilaa
Jutut

Telva tekee paluun venemarkkinoille sähköisen kantosiipiveneen kera

Kuluttajavenemarkkinoilta tovin poissa ollut Telva tekee paluun ja kertoo aloittaneensa yhteistyön Candela Speed Boatin kanssa. Kyseessä on täysin sähköinen kantosiipi- eli hydrofoil-vene.

12.10.2019

TekstiJukka Hiiro

Kuluttajavenemarkkinoilta tovin poissa ollut Telva tekee paluun. Yhtiö tiedottaa aloittaneensa yhteistyön Candela Speed Boatin kanssa.

Kyseessä on täysin sähköinen kantosiipi- eli hydrofoil-vene. Venemallin etuna on se, että toisin kuin plaanaavat sähköveneet, Candelan energian kulutus on yrityksen mukaan kantosiipenä pienempi.

Valmistajan mukaan Candelan kevyt runko yhdistettynä automaailmassa kehitettyyn akkuteknologiaan ja kantosiipirakenteeseen mahdollistavat kilpailun jopa polttomoottoriveneiden kanssa, mitä tulee toimintamatkaan ja nopeuteen.

Toimintamatkaksi luvataan yhdellä latauksella jopa 50 merimailia, kun nopeus on 22 solmua. Lataus tapahtuu normaalilla maasähköllä laiturissa.

Veneen hyviksi puoliksi markkinoija laskee myös hiljaisen käyntiäänen, vakavuuden, edullisuuden sekä vähäisen aaltojen muodostuksen.

Ensimmäistä kertaa Candela esitellään ensi kevään Vene 20 Båt -messuilla. Nopeimmille asiakkaille vene luvataan toimittaa vielä ensi vuoden kesäksi.

Valmistajan mainosvideon löydät jutun alta.

Lue myös nämä

X