Tilaa
Testit

Terhi 400 – Täysosuma mökkiveneeksi

Hyvä mökkivene ei ole vesipeto, vaan luotettava, helppo ja edullinen käyttöpeli, jossa perheen jokainen jäsen tuntee olonsa turvalliseksi. Terhi 400 ei ole mökkiveneenä kompromissi, vaan täysosuma.

23.09.2012

Tekstija kuvat Anton Kalland

Mökkiveneellä tehdään pieniä retkiä lähivesillä, kuljetetaan mökkitarvikkeita, käydään kalassa ja usein myös lapset tekevät ensimmäiset veneilyharjoituksensa mökkirannan pikkuveneellä.

Terhi suunnitteli 400-mallinimeä kantavan pikkuveneensä tähän tarkoitukseen, mökin yleisveneeksi.

Markkinoilla näytti olevan tarve helpolle ja edulliselle pikkuveneelle, jonka turvallisuus- ja moottoriajo-ominaisuudet vastaisivat kuitenkin luokkaa suurempia veneitä. Turvallisuutta pienessä veneessä haettiin vakaudella, helppokäyttöisyydellä, hyvillä ajoominaisuuksilla, ennalta-arvattavuudella ja kestävyydellä.

Kevyesti liukuun

Terhi 400 on 401 cm pitkä ja 150 cm leveä muovivene, joka painaa ilman moottoria 125 kiloa. Suuri paino selittyy kaksikuorirakenteella, jossa Terhin tapaan kahden ABS–muovikerroksen välissä on kelluttavaa uretaanivaahtoa.

Vaikka vene on kokoisekseen painava, on se liukuun pyrkivän muotoilunsa ansiosta kevyen tuntuinen ajettava. Keulassa on selvä v-muotoilu, joka pehmentää ajoa aallokossa. Pohja on litteä, mutta sen muodot ohjaavat veden paineen rungon nostamiseen pintaliukuun.

8-hevosvoiman Hondalla vene nousee plaaniin yhden henkilön kuormalla huomaamatta ja pienellä teholla, eikä nousukynnystä juuri ole havaittavissa. Kahdella matkustajallakaan liukukynnys ei ole ilmeinen, mutta kolmen
hengen painolla eron huomaa jo selvästi. Kolmen kyydittämiseen liukuvauhdilla täytyy käyttää reippaammin kierroksia.

Vene kulkee parhaiten kun sekä perässä että keulassa istuu ihminen.

Veneen huippunopeudeksi mittasimme 15 solmua yhden henkilön kuormalla, kahdella henkilöllä vauhti nousi 13 solmuun asti, kolmella yhteentoista ja neljän henkilön kuormalla päästiin kahdeksaan solmuun.

Lyhyt Terhi 400 on pituisekseen erittäin vakaa. Siinä voi seistä huolettomasti missä kohdassa tahansa, ilman veneen isompaa kallistelua. Ominaisuus on haluttava etenkin arvaamattomasti liikkuvien lasten kanssa, sekä kalastuskäytössä.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 9/2012.

Terhi 400

Pituus 4,01 m, leveys 1,50 m, paino 125 kg
Valmistusmateriaali ABS-muovi
Henkilömäärä 4
Moottorisuositus 5–10 hv
Lisävarusteet kaiteet, knaapit
CE-kategoria B
Hinta 2 150 €
Valmistaja Terhi ABS-Boats

Lue myös nämä

X