Tilaa
Testit

Testissä Beneteau Swift Trawler 30 – Pieni jättiläinen

Muuttunut maailmantilanne on tuonut kunnolliset matkaveneet uudestaan parrasvaloihin. Ranskalaisveistämö valoi monen suomalaisen takavuosien unelmaveneen uuteen muottiin.

11.12.2020

Tekstikarel kakko

Kuvattimo sarkkinen

Trawlerit ovat pitkän matkan moottoriveneitä, joiden omavaraisuus on tavallista parempi. Veneen idea on se, että vesillä voidaan olla omissa oloissa useampi päivä ilman välipysähdystä satamaan.

Vaikka tämäntyyppinen veneily on vähentynyt, pidemmät irtiotot kiehtovat silti monia. Jo pelkkä ajatus siitä, että omalla veneellä pystyisi ajamaan yhtä soittoa vaikkapa Ahvenanmaalta Tornioon, voi joillekin olla erittäin kiinnostava.

Beneteaun Swift Trawler on lajinsa ja mallisarjansa pienin edustaja. Tämä vene on rohkea ja poikkeuksellinen, jos unohdetaan hetkeksi Trawler-näkökulma ja tutkitaan vain veneen tiloja ja mittasuhteita.

Vielä 80-luvulla markkinoilla oli useita alle kymmenen metrin yläohjaamoveneitä. Sittemmin ne ovat hävinneet käytöstä lähes kokonaan, ja trendit vievät kohti kymmenmetrisiä DC-veneitä isoilla perämoottoreilla.

Nyt Beneteau on paketoinut samoihin trendimittoihin kuusi makuupaikkaa, luokkansa kookkaimman pentterin, laajennettavan avotilan, yläohjaamon ja dieselmoottorin akselivedolla. Täydellinen pakkaus kotimaanmatkailuun siis.

Beneteau tarjoaa pikku Swiftiin vaihtoehtoista pohjaratkaisua niille, joille riittää vain yksi kiinteä makuuhytti. Tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto esimerkiksi itsestään matkaaville pariskunnille.

Beneteaun pentteri palvelee lomailua keskivertomatkavenettä paremmin. Kaapistokokonaisuus on koko salongin mittainen. Kaasulla toimivat uuni ja liesi ovat vakiovarusteita, samoin 65 litran jääkaappi ja kaksi 16 litran jätesankoa.

Beneteau Swift Trawler voitti viime helmikuussa Helsingin venemessuilla kunniakirjan vuoden matkamoottoriveneenä, eikä syyttä. Tämä pieni jättiläinen on aito matkavene isolla M:llä, jollaiset nykyisessä uutuusvirrassa alkavat käydä harvinaisemmiksi, ainakin tässä kokoluokassa.

Lisätiedot: Yamaha Center

Tilaajana voit lukea testin kokonaisuudessaan Kipparin näköislehdestä 12/2020 täältä.

 

Lue myös nämä

X