Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Testissä Flipper 900 DC – Kohti etelän isoja vesiä

Tämän vuoden lippulaiva aloittaa uuden aikakauden Flipperin historiassa, ja tavoite on kunnianhimoisempi kuin ennen. Nyt tähtäimessä on tukeva jalansija Etelä-Euroopan markkinoilla.

14.01.2021

Tekstikarel kakko

Kuvatmikael mahlberg

Kenelle: Isoa ja näyttävää DC-venettä haluavalle, joka vannoo pohjoismaisen brändin nimeen.


Flipper 900 DC on ensimmäinen kokonaan uuden sukupolven Flipper, jonka suunnittelusta on vastannut norjalainen suunnittelutoimisto Meyer Norschau Design. Saman toimiston pöydiltä ovat lähtöisin myös monet ammattiveneet ja jotkin Windyn ja Ibizan venemallit.

Uutukaisen olemusta leimaavat suorat viivat, pystyt kyljet ja varovaisen hillitty värimaailma, joka sulautuu monien nykyveneiden rivistöön kuin huomaamatta.

Mallimerkinnästään huolimatta tällä veneellä ei ole mitään tekemistä mallistossa yhä esiintyvän kovakattoisen 900 ST:n kanssa. DC-malli on kokonaan uusi vene rungon linjoja myöden.

Konsepti ja tilankäyttö 900 DC:ssä polveutuvat lähinnä takavuosien urheilullisista midcabineista. Valmiudet ovat samat, mutta uudenlaisilla vivahteilla. Flipperissä toiminnot on siirretty kokonaan avotilaan, ja ratkaisua on helppo puoltaa. Seurustelut ja tarjoilut hoidetaan avotilassa, joka on varustettavissa korkealla, lisävarusteena myytävällä ajokuomulla.

Keulakansi kätkee alleen yöpymistilat neljälle kahdessa erillisessä tilassa, joista keulimmainen on paksulla verholla suljettavissa.

Pistopunkka kahdelle löytyy heti portaikon vierestä. Paikka on luonteva matkatavaroille ja vaatteiden vaihtoon päiväretkillä. Istuin helpottaa toimimista ja vaihtokengät saa sujautettua vuoteen reunan alle.

Suorituskykyä tarvitsevalle

Flipperin tehohaarukka on laaja. Se alkaa 350 hevosvoimasta, yläraja on 600. Yksimoottoriratkaisuja on kaksi: 350- tai 400-hevosvoimaiset Mercuryt. 200-, 225-, 250- ja 300-hevosvoimaisia moottoreita on tarjolla tupla-asennuksina. Koeajettavana olleessa yksilössä oli näistä yhdistelmistä tehokkain: 300 hevosvoiman Mercury Veradoja kaksin kappalein.

Lue Flipper 900 DC:n testi Kipparista 1/2021.

Lue myös nämä

X