Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Testissä Flipper 900 DC – Kohti etelän isoja vesiä

Tämän vuoden lippulaiva aloittaa uuden aikakauden Flipperin historiassa, ja tavoite on kunnianhimoisempi kuin ennen. Nyt tähtäimessä on tukeva jalansija Etelä-Euroopan markkinoilla.

14.01.2021

Tekstikarel kakko

Kuvatmikael mahlberg

Kenelle: Isoa ja näyttävää DC-venettä haluavalle, joka vannoo pohjoismaisen brändin nimeen.


Flipper 900 DC on ensimmäinen kokonaan uuden sukupolven Flipper, jonka suunnittelusta on vastannut norjalainen suunnittelutoimisto Meyer Norschau Design. Saman toimiston pöydiltä ovat lähtöisin myös monet ammattiveneet ja jotkin Windyn ja Ibizan venemallit.

Uutukaisen olemusta leimaavat suorat viivat, pystyt kyljet ja varovaisen hillitty värimaailma, joka sulautuu monien nykyveneiden rivistöön kuin huomaamatta.

Mallimerkinnästään huolimatta tällä veneellä ei ole mitään tekemistä mallistossa yhä esiintyvän kovakattoisen 900 ST:n kanssa. DC-malli on kokonaan uusi vene rungon linjoja myöden.

Konsepti ja tilankäyttö 900 DC:ssä polveutuvat lähinnä takavuosien urheilullisista midcabineista. Valmiudet ovat samat, mutta uudenlaisilla vivahteilla. Flipperissä toiminnot on siirretty kokonaan avotilaan, ja ratkaisua on helppo puoltaa. Seurustelut ja tarjoilut hoidetaan avotilassa, joka on varustettavissa korkealla, lisävarusteena myytävällä ajokuomulla.

Keulakansi kätkee alleen yöpymistilat neljälle kahdessa erillisessä tilassa, joista keulimmainen on paksulla verholla suljettavissa.

Pistopunkka kahdelle löytyy heti portaikon vierestä. Paikka on luonteva matkatavaroille ja vaatteiden vaihtoon päiväretkillä. Istuin helpottaa toimimista ja vaihtokengät saa sujautettua vuoteen reunan alle.

Suorituskykyä tarvitsevalle

Flipperin tehohaarukka on laaja. Se alkaa 350 hevosvoimasta, yläraja on 600. Yksimoottoriratkaisuja on kaksi: 350- tai 400-hevosvoimaiset Mercuryt. 200-, 225-, 250- ja 300-hevosvoimaisia moottoreita on tarjolla tupla-asennuksina. Koeajettavana olleessa yksilössä oli näistä yhdistelmistä tehokkain: 300 hevosvoiman Mercury Veradoja kaksin kappalein.

Lue Flipper 900 DC:n testi Kipparista 1/2021.

Tekniset tiedot

Flipper 900 DC

Pituus 9,05 m, leveys 3,10 m, paino 3100 kg ilman moottoreita

Valmistusmateriaali lujitemuovi

Henkilöluku 7/11

CE-luokka B/C

Tehosuositus 350-2 x 300 hv

Koeajomoottori Mercury 2 x 300 hv

Polttoainesäiliö 445 l

Vesisäiliö 96 l

Vakiovarustus aurinkopatjat, hydrauliohjaus, jääkaappi 65 l, kansiluukku, keulapotkuri, matto kajuutassa, mukitelineet, painevesijärjestelmä, liesi ja pesuallas, automaattiset pilssipumput, avotilan sähköinen pöytä, stereot, rantautumisvalot, satamapeite, Simrad GO12 -monitoimilaite, avotilan ja keulakannen massiivitiikki, trimmitasot, Mercury-automaattitrimmi, tuulilasinpyyhkimet, keulan portaat, usb-liitännät ohjaamossa ja kabiinissa, sähkötoiminen wc, vesihiihtotanko

Lisävarusteet ankkurivinssit keulaan ja/tai perään, autopilotti, suihku wc-tilaan, tasokkaampi äänentoistojärjestelmä, ilmastointilaite, maasähköjärjestelmä ja invertteri, joystick-ohjaus, kuomu, lämminvesivaraaja, lämmitys(diesel), lisäjääkaappi, uimatason suihku, tv-valmius, vedenalainen valo, VHF/AIS, automaattiset trimmitasot

Hinta 167 100 € 350 hv Mercury Veradolla, koeajomoottoreilla 192 000  €

Valmistaja Bella-Veneet Oy, Kuopio

Lue myös nämä

X