Testit

Azimut Atlantis 34

Italiassa suhtaudutaan veneisiin taiteellisella otteella, johon vaikuttavat vuosisatojen kulttuuri ja perinteet. Jos jenkkien veneteollisuutta pidetään maailman suurimpana ja mahtavimpana, voi italialaisten otetta syystä pitää maailman intohimoisimpana. Azimutin talliin muutama vuosi sitten siirtynyt Atlantis voi ensivilkaisulta vaikuttaa tuiki tavanomaiselta nykyveneeltä, mutta lähemmän tarkastelun jälkeen välimerellisen ja suloisen elämän ajatukset hallitsevat silti veneen olemusta.

09.11.2015

TekstiKarel Kakko

Kuvat Seppo Evinsalo

Vuodesta 2013 Atlantis on kuulunut Azimut-Benetti-yhtymän tuotemerkkeihin, ja veneitä markkinoidaan Azimut Atlantis nimellä.

Malleja on yhteensä kuusi, joista suurin on 58-jalkainen jahti ja pienin on tässä testissä oleva 34, joka samalla on siis koko Azimut-perheen aloitusmalli.

Tunnetut italialaiset veneet eivät yleensä ole niittäneet mainetta huokeudella, eivätkä ne koskaan ole kilpailleet hinnoittelulla. Atlantis on Azimutin tuoteperheessä kuitenkin mallisto, jolla maineikkaalle merkille tavoitellaan uutta asiakaskuntaa.

Tähtäimessä on selvästi astua suurten volyymimerkkien kuten Beneteaun, Jeanneaun, Bavarian ja myöskin Sea Rayn varpaille. Suomen markkinoilla selvin kilpailija lienee tällä hetkellä Grandezza, mutta saattavat Aquadoriakin silmäilleet kiinnostua aiheesta.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X