Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Polttoainejärjestelmän puhdistusaineet

”Pienentyneet pakokaasupäästöt, tasaisempi käynti, parempi käynnistyvyys, pienempi polttoaineen kulutus.” Näillä argumenteilla myydään tarvikeliikkeissä roppakaupalla bensiinin sekaan kaadettavia lisäaineita. Niiden idea on puhdistaa polttoainejärjestelmä ja palauttaa sen alkuperäinen toimintakyky.

06.07.2015

TekstiTeksti Karel Kakko

KuvatKlaus Y. Salkola, Hannu Häyhä/Otavamedia

Tankkiin kaadettavia ihmeaineita kaupitellaan niin television ostoskanavilla, netissä kuin autotarvikeliikkeissäkin. Yleensä niihin suhtaudutaan huolettoman varauksellisesti. Jos ei niistä ole hyötyä, tuskin on haittaakaan. Muutaman euron pullon saattaa ottaa heräteostoksena mukaansa ja uteliaisuuttaan kaataa sisällön tankkiin.

Kokemuksia ja tarinoita löytyy laidasta laitaan. Monet sanovat kokemuksen syvällä rintaäänellä moisten tuotteiden olevan silkkaa humpuukia, jotkut taas vannovat vanhan ajopelinsä saaneen niistä uutta puhtia ja elinvoimaa.

Onko kyseessä todellinen parannus, vai pelkkä lumevaikutus, eli kun uskotaan apua aineesta saatavan, koetaan sen myös oikeasti toimivan?

Puhtaus on puoli ruokaa

Epäpuhtaudet ovat tunnetusti myrkkyä moottorin toimivuudelle. Pidemmät käyttämättömyysjaksot ovat otollisia epäpuhtauksien kiinnittymiselle polttoainejärjestelmässä. Vaikka järjestelmän suodattimet olisivat kunnossa ja asianmukaisesti määrävälein vaihdettuja, on bensiinin eri ainesosilla taipumus kuivua ja pinttyä kiinni osien sisäpintoihin silloin, kun bensiini ajan mittaan haihtuu pois.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X