Testit

Puhdaslinjainen ja klassinen Grandezza 25 S huokuu tervetullutta uudisajattelua

Puhdaslinjainen ja klassinen Grandezza huokuu tervetullutta uudisajattelua. Päiväristeilijän tyylin viimeistelee aurinkotason alla muriseva iso V8.

06.11.2017

TekstiKarel Kakko

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Grandezza on kokkolalaisen Finn-Marinin venemerkki, joka lanseerattiin runsaat kymmenen vuotta sitten tarjoamaan ylellisempää säväystä veistämön Finnmastereiden rinnalle.

Grandezzan mallistoon kuuluu kuusi eri mallia, jotka perustuvat neljälle rungolle. Pienin malli on tätä nykyä 25 S, jonka edeltäjää 23 S:ää oli jo alkanut ikä painaa. Olihan 23 S ollut tuotannossa merkin alkuvuosista lähtien miltei kymmenen vuotta.

Uusi 25 S mukailee tyyliltään hienosti vanhempia malleja. Vakiona Grandezzat ovat valkeita tummanharmailla somisteilla. Tummanharmaa runkoväri on lisävaruste. Muita sävyvaihtoehtoja ei ainakaan toistaiseksi ole.

Uudet tuulet

Vaikka Grandezza on pohjimmiltaan joka mielessä puhdaslinjainen ja klassinen DC, niin etenkin keulakajuutta huokuu uudisajattelua. Ja tuo uudisajattelu on kieltämättä tervetullutta, sillä DC-veneiden kajuutat ovat pitkään olleet kuin välttämättömän pahan edessä kalustettuja pimeitä luolia. Yksinkertainen V-vuode ja parhaassa tapauksessa sen alla oleva käymälä ovat olleet standardi, jossa oleskelun on voinut unohtaa.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X