Testit

Ryds F628 Duo

Ruotsalaisen kansanvenemerkin uudessa ajattelussa moduuliratkaisut ja ympäristöarvot on nostettu entistä näkyvämpään rooliin. Samaan ajatteluun kuuluu myös tuotannon pitäminen kotimaassa.

29.03.2016

Teksti Karel Kakko

KuvatTimo Sarkkinen

Ryds kuuluu naapurimaamme tunnetuimpiin ja myydyimpiin venemerkkeihin. Sen historia ulottuu jo yli 60 vuoden taakse. Pitkään jatkuneesta taipaleesta huolimatta Ryds on pysynyt lestissään — mallisto koostuu yhä saaristo- ja mökkikäyttöön suunnitelluista kansanveneistä aivan kuten merkin alkuaikoina.

Vuonna 2012 veistämö lanseerasi tulevaisuuden mallistonsa F-sarjan, johon kuului kolme erikokoista, moduuleina toteutettua avovenettä. Näistä suurin on 628, jota valmistetaan neljää eri versiota. Pienempi 548 löytyy niin ikään neljänä malliversiona ja pienin 488 kolmena.

Käyttötarkoituksen mukaan asiakas voi valita veneensä joko bowrider-henkisenä, kuten tässä esiintyvä Duo, tai keskipulpettimallina, jota ajetaan joko erillis-istuimilta tai takapenkiltä. Neljäs versio Light on vaatimattomammin kalustettu ja muita pienemmällä ohjauspulpetilla vastaten väljemmän kuormattavuuden tarpeisiin.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X