Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Delphia Escape 1150 V: Iso matkavene laajalla tehohaarukalla

Delphian iso matkavene kestää vertailua. Harva kilpailija pystyy lyömään pöytään yhtä laajan tehohaarukan, joten moottorivalikoimassa Delphia on ylivoimainen.

21.09.2017

TekstiKarel Kakko

KuvatAnton Reenpää/otavamedia

Puola on jo vuosikaudet ollut yksi Euroopan merkittävimpiä venetuottajamaita. Viime vuosikymmenten suuri nousu on ollut paljolti seurausta siitä, että yhä useampi suurvalmistaja on keskittänyt sekä omaa tuotantoaan, että myös alihankintana valmistettavien veneiden veiston puolalaistehtaille. Alihankintatuotanto on olennainen osa myös Delphian veistämön venetuotantoa, sillä se on yksi suurimpia Quicksilver-veneiden sopimusvalmistajia.

Puolalla on myös vankat ja pitkät perinteet omasta veneteollisuudesta. Mutta vasta länsimaistuminen ja rautaesiripun mureneminen ovat tuoneet puolalaisveneet meidänkin markkinoillemme ja muokanneet niiden kilpailukykyä.

Tunnetuimmat venealan puolalaisbrändit ovat Galeon ja Delphia, joiden kasvutarinat ovat myös loistavia menestystarinoita. Laajenemishaluja ja ambitioita kuvastaa hyvin myös tunnetun ruotsalaisen Maxi Yachtsin siirtyminen Delphian omistukseen vuonna 2012. Veistämö kertoo valmistaneensa yli 20 000 venettä yli 25 vuoden aikana ja kehittäneensä yli 30 omaa mallia.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X