Tilaa
Testit

Pioner Viking on leikkisämpi pikkupioneeri

”Sporttisena saaristojeeppinä” markkinoitavan Pioner Viking -mallin saa joko kahvaohjattavana tai keskipulpetilla varustettuna.

14.06.2017

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Norjalaismerkin muiden mallien tavoin 4,5-metrinen Viking on tehty rotaatiovaletusta polyeteenistä. Tehosuositus on 20–40 hevosvoimaa.

Loivan v-pohjan omaava Viking on mukavan vakaa, ei toki aivan katamaraanirunkoisen lippulaivan Multin veroinen. Liukuun nousu sujuu yksin ja kaksistaankin vaivattomasti 40 hevosvoiman teholla. Molemmat testikuskit intoutuivat leikittelemään herkästi ohjausliikkeisiin reagoivalla veneellä, jonka luonteessa on eittämättä sporttisuutta ja joka kaarteissa lähtee yllättävänkin voimakkaaseen sivuluisuun.

Jos ajatellaan juniorikuskia tai kokematonta kipparia ylipäätään, Viking ei välttämättä kuulu helpoimmin hallittaviin pikkuveneisiin.

Tässäkin Pionerissa on omanlaisena, varsin rasittamaton äänimaailma aallokossa ajettaessa. Paukkeet, kilinät ja kolinat loistavat poissaolollaan. On toki todettava, että pahoja kuoppia ei säiden haltijalta tällä kertaa herunut. Mutta lupaava ensivaikutelma kaikkiaan.

Kuusi henkeä kantava Viking palvelee kuormurina ja kalaveneenä, sillä keulassa on reilunkokoinen esteetön avotila. Pulpetti ja keskipenkki ovat yhtä samaa, niin ikään polyeteenistä tehtyä elementtiä. Koska penkki ulottuu laidasta laitaan, kulku keulaan edellyttää aina loikkimista.

Peräpenkin alta taas paljastuu polttoainesäiliö, joka täyttää tilansa niin, että ympärille mahtuu korkeintaan pikkuvarusteita.

Koska penkki ulottuu laidasta laitaan, kulku keulaan edellyttää aina loikkimista.

Säilytystilana keskipenkki on hieman hankalasti käytettävissä, sillä kansi ei ole täysleveää mallia. Pienempi, köysien ja ankkurin säilytykseen soveltuva boksi on keulapenkin alla.

Peräpenkin alta taas paljastuu polttoainesäiliö, joka täyttää tilansa niin, että ympärille mahtuu korkeintaan pikkuvarusteita.

Akku on omassa kaukalossaan moottorikaivon vierellä. Luukun ja läpivientien tiivisteitä jää kaipaamaan, jottei akkutilaan missään tilanteissa pääsisi vettä.

Esittelyveneen lisävarusteita olivat pulpetin tuulilasi kaarineen, selkänoja tyynyineen sekä etukaiteet. Näistä selkänoja (416 €) on siinä mielessä turha, ettei siihen nojatessa yllä kunnolla rattiin ja kaukosäätölaitteeseen.

Vikingiä on saatavilla kokovalkoisena tai tummanharmaana. Erikoisväreistäkin voi neuvotella, jos nämä vaihtoehdot eivät satu miellyttämään. Mainittujen varusteiden ja 40 hevosvoiman moottorin kanssa pakettihinnaksi ilmoitetaan 13 321 euroa.

Pienempi, köysien ja ankkurin säilytykseen soveltuva boksi on keulapenkin alla.

Pioner

 

Lue myös nämä

X