Tilaa
Uutiset

TG 7.9 KingCruiser on runkoaan myöten uusi

TG 7.9 KingCruiser on porvoolaisen Freja Marinen uutuus. Veneen sanotaan perustuvan vanhaan TG 7200 -malliin, mutta käytännössä kyseessä on runkoaan myöten uusi vene.

06.10.2019

Tekstija kuva Juha Virtanen

 Kyseinen ”vanha kuningas” muuten esiteltiin uudistuneena Uivassa tasan 20 vuotta sitten.

Uuden version pituus on 7,80 metriä ja leveys 2,60 metriä. Suositeltu moottorin tehoalue on 150–200 hevosvoimaa.

TG-mallistossa keskihytti on ollut jo pitkään tunnusomainen piirre ja 7.9 KingCruiser jatkaa samaa perinnettä. Runko ja tilat on pistetty täysin uusiksi. Varsinkin edessä avotilaa on hyödynnetty uudella tavalla.

Keulan avotilasta on tavallaan lohkaistu puolet pois pieneksi kajuutaksi. Kannen alle on saatu yllättävän tilava lisäkajuutta, jota voi käyttää joko yöpymiseen ja/tai veneen toilettina. Toinen puoli keulasta on pidetty avoimena ja isojen porrasaskelmien kautta veneen lastaaminen ja kulku rantaan onnistuu hyvin.

Keskikajuutasssa kuski istuu lähes veneen keskilinjalla. Säilytystiloja on saatu penkkien alle reilusti. Paapuurissa on pitkittäinen vuode ja apukipparin penkin alla on paikka pentterille. Kuskin takana on aterio, josta saa taiteltua vuoteen. Todennäköisesti veneelle löytyy siis muutakin käyttöä kuin vain pelkkä yhteysliikenteen hoito mantereelta mökkisaareen.

Lisätiedot TG Boats

TG-7200 KingCruiser on testattu Kipparissa 1/2000

Lue lisää Uiva 2019 -näyttelystä Kipparista 9/2019

Lue myös nämä

X