Tilaa
Testit

Tohatsulta uudet mökkiluokan moottorit

Tohatsun uusissa perämoottoreissa on pyritty aiempaa parempiin arvoihin niin painossa, suorituskyvyssä kuin taloudellisuudessakin.

27.02.2018

TekstiJuha Virtanen

Polttoaineensuihkutus korvaa kaasuttimet

Tohatsu on nyt tuonut markkinoille täysin uudet mökkiluokan veneisiin sopivat 15 ja 20 hevosvoiman perämoottorit. Samat perämoottorit saa myös Mercuryn mallivalikoimasta, sillä pitkään jatkuneen yhteistyönsä johdosta molemmat merkit saavat tämän kokoluokan moottorinsa samasta, Tohatsun pyörittämästä tehtaasta.

Tohatsun uutuuksien merkittävin ero entisiin malleihin on moottorien varustaminen polttoaineen suihkutuksella kaasuttimen sijaan, sekä huomattava painonpudotus.

Painonpudotusta tulee jo siinä, että Tohatsun/Mercuryn suihkutusjärjestelmä ei vaadi veneeseen erillistä akkua toimiakseen.

Uudet perämoottorit ovat jopa lähes 10 kiloa kevyemmät kuin edeltäjänsä eli teholuokissaan markkinoiden keveimmästä päästä ellei peräti keveimmät.

Polttoaineensuihkutus on nyt myös uudessa 9,9 hevosvoiman moottorissa, joka sekin tulee Suomen markkinoille.

Tohatsun vanha 9,8 hevosvoiman kaasutinversio tulee kuitenkin säilymään myös jatkossa myynnissä, jos joku tarvitsee hieman kevyemmän ja kesymmän moottorin pieneen mökkiveneeseensä.

Vanha 9,8 hv moottori painaa vain 37 kiloa ja on perusversiona noin kuusi kiloa uutuusmallia kevyempi, mikä jossain venemallissa saattaa ohjata moottorin valintaa paljonkin.

Käyttömukavuutta on parannettu tehostamalla moottorien äänieristystä ja vähentämällä värinöitä.

Lue koko esittely Kipparista 2/2018.

 

Lue myös nämä

X