Tilaa
Jutut

Torqeedolta uudet Travelit

Kompakteihin sähköperämoottoreihin tulee vihdoin johdoton akun kiinnitys.

17.12.2023

Tekstitimo sarkkinen

Veneilyvuosi 2023 toi markkinoille monta mielenkiintoista sähköperämoottoria. Ensi vuoden alkupuolella niitä on luvassa lisää, kun saksalaisen Torqeedon uutuusmallisto tulee kuluttajien ihmeteltäväksi. Kippari pääsi hypistelemään moottoreita jo tuoreeltaan marraskuussa Amsterdamin Metstrade-messuilla.

Tehokkain integroidulla akulla varustetuista malleista on nyt Travel XP. Valmistajan mukaan sen 1 600 watin moottori vastaa työntövoimaltaan 5-hevosvoimaista bensaperämoottoria. XP-mallin painoksi ilmoitetaan 12,6 kiloa, ja irrotettava litiumakku tuo lisäpainoa vajaat kymmenen kiloa.

Käyttäjäystävällisin uudistus koskee akun kiinnitystä. Akun saa nyt napsautettua paikoilleen ja irrotettua entistä nopeammin, koska johtojen liitäntää ei enää ole. Click-and-play-akku on toistaiseksi Travel XP ja Travel -malleissa.

Näissä moottoreissa on myös uudenlainen ohjauksen valintakytkin. Se mahdollistaa moottorin kääntämisen kahvasta täydet 360 astetta tai rajoitetusti 60 astetta kumpaankin suuntaan. Kolmantena vaihtoehtona on ohjauksen lukitus haluttuun kohtaan.

Kauan odotettu ja toivottu ominaisuus on matalaveden ajoasento. Kehittynyt kippisysteemi mahdollistaa nyt myös moottorin nostamisen kokonaan ylös vedestä (90 astetta).

Uusi taustavalaistu värinäyttö on ensikokemuksen perusteella huomattavan helppolukuinen. Näyttö kertoo tuttuun tapaan muun muassa jäljellä olevan ajomatkan ja -ajan kullakin nopeudella sekä akun varaustilan prosentteina.

Lisätiedot: Torqeedo.fi

Lue myös nämä

X