Tilaa
Jutut

Trafi kerää kyselyllä veneilijöiden tietoja – Taustalla vesiliikennelain uudistus

Rivien välistä kyselyssä nousee esiin myös kysymys siitä, aikooko hallitus vaatia uudessa vesiliikennelaissa veneilijöiltä kouluttautumista?

31.08.2018

TekstiJukka Hiiro

Hallitus on uudistamassa vesiliikennelakia ja esitys on menossa eduskuntaan vielä tämän syksyn aikana. Nyt Trafi kaipaa veneilevien kansalaisten vastauksia kyselyssä, jolla on tarkoitus kartoittaa vesilläliikkujien näkemyksiä siitä, miten vesiliikennelain uudistukset vaikuttaisivat heihin.

Lakiuudistuksen tavoitteena on vesiliikenteen käyttäytymistä koskevan sääntelyn ajanmukaistaminen, viranomaisten roolien ja tehtävien selkiyttäminen ja sääntelyn sujuvoittaminen. Lisäksi tavoitteena on uudistuksen avulla parantaa vesiliikenteen turvallisuutta sekä lisätä veneilijöiden omaa vastuullisuutta.

Kyselyn toteuttaa Trafin toimeksiannosta Wega ja siihen vastaaminen vie alle kymmenen minuuttia.

Kyselyssä kysytään muun muassa vastaajan venetyyppiä, kokeeko hän tietävänsä, mistä löytää veneilyyn liittyvät säädökset, käyttääkö hän veneilypukineita ja onko sään äkillinen muutos ehkä joskus yllättänyt veneiltäessä. Kyselyssä kysytään myös onko vastaaja suorittanut jotain venealan koulutusta tai voisiko hän harkita sellaisen suorittamista hallituksen uuden lakiesityksen myötä. Tästä herää tietenkin kysymys, onko hallitus ehkä ehdottamasta pakollista venealan koulutusta. Keskustelujahan siitä on käyty puolesta ja vastaan jo vuosia.

Vastausaikaa kyselyyn on vähän, sillä vastata voi vain sunnuntaihin asti. Kyselyyn jätetyt vastaukset käsitellään nimettöminä ja ryhmitettyinä niin, ettei yksittäisiä vastaajia ole mahdollista tunnistaa vastausten perusteella.

Linkin kyselyyn löydät täältä.

Lue myös nämä

X