Tilaa
Uutiset

Traficomin alustavien tietojen mukaan tammi-elokuussa menehtyi 23 veneilijää

Ennakkotilastojen mukaan tammi-elokuussa veneillessä menehtyi Suomessa 23 ihmistä. Kuolleista valtaosa on miehiä ja keski-iän ylittäneitä.

14.11.2022

Tekstikipparin toimitus

Kuvattraficom, satu björn

Huviveneilyonnettomuuksissa menehtyneiden määrä on hiukan pienempi kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla, jolloin veneillessä kuoli 26 ihmistä. Vuosina 2019-2021 veneilyonnettomuuksissa kuoli keskimäärin 37 ihmistä.

Kuolleista 22 oli miehiä ja 2/3 menehtyneistä keski-iän ylittäneitä. Yleisin venetyyppi onnettomuuksissa oli moottorivene, toiseksi yleisin soutuvene. Merialueilla kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat laskeneet hiukan edellisvuodesta. Sisävesillä puolestaan eniten onnettomuuksia tapahtui Vuoksen vesistössä, yhteensä 8.

Yleisin kuolemaan johtavan onnettomuuden syy on veneen kaatuminen tai kallistuma, jonka seurauksena ihminen joutuu veteen. Pelastusliivien ja kelluntapukineiden käyttö antaisi arvokasta lisäaikaa pelastautumiseen. Valitettavan monta kertaa alkoholi on edelleen osallisena onnettomuuteen.

Veneilyn suurin kasvu näyttää taittuneen

Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin vuoden 2022 tammi-elokuussa yhteensä 4 344, joka on noin 12% vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Suurin osa ensirekisteröidyistä oli moottoriveneitä, mutta vesiskootterien suosio jatkui. Suosituimmat merkit olivat Sea-Doo, Buster ja Yamarin.

 

Lue myös nämä

X