Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Trailerivinkki: Näin lasket veneen trailerilta veteen

Hyvällä valmistelulla veneen vesille lasku trailerilta onnistuu helposti, vaikka olisit yksin liikkeellä.

30.03.2020

Tekstija kuvat Karel Kakko

Valmistaudu jo ennen rampille lähtöä, niin et aiheuta ruuhkaa. Täytä tankki, lataa akku täyteen, ja jos käytettävissä on moottorin huuhteluläpät ja vesiletku, koekäynnistä moottori ja tarkista, että kaikki toimii talven jäljiltä. Vaihteiston öljythän tarkistit jo syksyllä. Laita pohjaproppu kiinni!

Rampilla otat vain enää remmit ja vinssivaijerin irti ja laitat pitkän varmistusköyden vinssin jalustan ympäri. Jos et halua uittaa akseleita, mutta vene ei hievahdakaan, aja hiukan ylöspäin, peruuta ja tee äkkijarrutus. Yleensä vene irtoaa näin helposti. Jätä varmistusköyteen hiukan löysää.

Kun vene on niin pitkällä vedessä, että moottori saa riittävästi vettä, käynnistä moottori. Onhan se pohjaproppu varmasti kiinni? Löysää varmistusköyttä ja liu’uta vene pois trailerilta. Kun köysi on riittävän pitkä, saat veneen uitettua trailerin ohi. Aja tarvittaessa traileria ylöspäin. Vaihtoehtoisesti nouset veneeseen, jos pääset sinne helposti, ja peruutat sen pois. Tarkista, että vene ei vuoda ja että jäähdytysvesi kiertää. Anna moottorin lämmetä rauhassa.

Jos on kuiva keli, aja trailerilla kieppi maantiellä, niin se kuivuu nopeammin. Kastuneet jarrut ovat taatusti syksyllä muuten jumissa. Älä kiristä trailerin jarruja säilytyksen ajaksi, vaan käytä kiiloja pyörien edessä.

Tulihan pelastusliivit, sammutin ja mela mukaan? Ensimmäisellä ajokerralla, tarkkaile moottorin toimintaa ja mittareita tavallista enemmän.

Hyvää matkaa!

Lue myös nämä

X