Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

UMS-550 ja -410: Tuhtia työtä Ukrainasta

Ukrainalainen UMS tähtää alumiinivenemallistollaan Pohjoismaihin. Otimme ajoon mallia, joista isompi vakuutti tukevuudellaan ja ajo-ominaisuuksillaan – ja hämmästytti hinnallaan.

30.01.2015

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatVesa Leppä

Vuodesta 2000 alumiiniveneitä valmistanut UMS on nähty Suomen markkinoilla aiemminkin. Myyntimäärät ovat kuitenkin jääneet sen verran pieniksi, ettei merkkiä ja mallistoa kovin hyvin tunneta.

Huviveneiden osalta tuotannossa on viitisentoista mallia, pienin on nelimetrinen ”erävene” ja suurin 8,6- metrinen keskihyttimalli. Kiovassa toimiva yritys tekee myös venetrailereita sekä isompia aluksia sotilas- ja viranomaiskäyttöön. Kokemusta ja näkemystä uskoisi siis olevan.

Malliston iskulause voisi olla jokaiselle jotakin – niin monenkirjava se on. Kaikki veneet ovat kyllä alumiinirunkoisia, mutta yhtenäistä ideaa ja etenkään ilmettä niissä ei näy.

Hämmästyttävimpiin malleihin kuuluu 1960-luvun tunnelmaa huokuva tuulilasivene, joka muodostaa melkoisen kontrastin vaikkapa 300 hevosvoiman perämoottorin kiidättämille meriohjuksille.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X