Tilaa
Jutut

Turku julistaa huomenna merirauhan kolmatta kertaa

Merirauhanjulistustapahtuma Pax Navis on osa Turun kaupungin laajempaa Jokisataman avajaiset -tapahtumaa, 23.–26. toukokuuta.

22.05.2019

TekstiJukka Hiiro

Turun Ruissalossa julistetaan merirauha. Itämeren suojelun ja vastuullisen vesillä liikkumisen nimissä nyt kolmatta kertaa järjestettävä Pax Navis -tapahtuma valtaa Tapahtumatelakan torstaina 23. toukokuuta kello 17 alkaen.

Merihenkisessä tapahtumassa on tarjolla erilaista tietoa, mutta se on ilmapiiriltään rento ja sopii myös lapsille. Ohjelmassa on toiminnan, veneiden ja laivojen esittelyä sekä elävää musiikkia.

Itse merirauhanjulistus keskittyy huoleen meren tilasta, vastuulliseen veneilyyn ja turvallisuuteen. Julistus kestää muutaman minuutin. Tapahtuman tavoitteena on synnyttää perinne veneilijöiden kokoontumisesta, johon voi osallistua myös ilman venettä.

Sisäänpääsy, ja veneellä saapuville myös laituripaikka ovat ilmaisia, mutta tilaa on rajoitetusti.

Tapahtuman vastaavat järjestäjät ovat Itämerihaaste, Turun Mikaelinseurakunta ja Ruissalon Tapahtumatelakka. Lisäksi mukana talkoissa on lähes 30 yhteistyökumppania.

Pax Navis on osa Turun kaupungin Jokisataman avajaiset tapahtumaa, 23.–26. toukokuuta.

Jokisataman avajaiset ovat Turun kaupungin mukaan tänä vuonna suuremmat kuin koskaan. Pitkän viikonlopun aikana on luvassa noin 40 eri tapahtumaa. Luvassa on muun muassa Suomen Joutsenen lavalla nähtävää ja kuultavaa musiikkia, Varvintorilla voi tutustua turvallisuusalan toimijoihin, pelastuslaitos ja Puolustusvoimat esittäytyvät ja sunnuntaina vietetään lasten iloksi Kapteeni Kumiankan puuhapäivää.

Kesällä Turussa on luvassa monia muitakin veneilyaiheisia tapahtumia. Ne löydät listattuna tämän jutun alta.

Lue myös nämä

X