Tilaa
Jutut

Turun tulevaa merikeskusta ideoidaan kesällä Pop Up -näyttelyssä

Turun Merikeskusta halutaan kehittää Forum Marinumin perusnäyttelyn lisäksi elämyksellisempään suuntaan.

03.07.2019

TekstiJukka Hiiro

Forum Marinumissa ideoidaan ja haetaan tuntumaa Turun tulevasta merikeskuksesta. Tarkoitus on, että merikeskuksessa kohtaavat jatkossa niin merelliset elämykset, tiede kuin kulttuurikin. Pop up -näyttelyssä myös yleisö voi kertoa ajatuksiaan ja ideoitaan siitä, mitä merikeskuksen tulisi sisältää.

Pop up -näyttely on avoinna Forum Marinumin Kruununmakasiinin vintillä 14. kesäkuuta – 4. elokuuta joka päivä kello 12-17 ja sinne on vapaa pääsy.

Kruununmakasiinin vintillä on yli 20 merellisyyttä kävijöitä osallistaen esittelevää toiminnallista pistettä. Vieraat pääsevät esimerkiksi nautiskelemaan kallioluodolle ja virtuaalikurkkaamaan, miltä Dalskärin saari näyttää pinnalta ja sen alta. Punkkien ja silakoiden tutkimispiste on puolestaan Seilin Saaristomeren tutkimuskeskuksen pystyttämä.

Kyse on osaltaan Turun kaupungin hankkeesta kehittää merellistä Turkua. Merikeskuksesta on tarkoitus tulevien vuosien aikana kehittää oppimis- ja elämyskeskus jo olemassa olevien Forum Marinumin näyttelyiden rinnalle. Osaltaan tarkoitus on Merikeskuksella vahvistaa Turun roolia saariston keskuksena.

Kaksivuotista hanketta rahoittaa Central Baltic Interreg 2014‐2020 ‐ohjelma.

Lue myös nämä

X