Tilaa
Uutiset

Tuukka Lehtonen jälleen F4-sarjan kärkeen

Ranskan Maconissa ajettaviin päätösosakilpailuihin Lehtonen lähtee seitsemän pisteen johtoasemassa ennen Ruotsin Morgan Jernfastia.

04.09.2018

TekstiJukka Hiiro

Tuukka Lehtonen palasi Formula 4 -luokan MM-kokonaiskilpailun johtoon Britannian Rother Valleyssa kuun alussa käydyissä MM-osakilpailuissa. Rother Valleyssa ajettiin sekä Formula 4 -osakilpailut että GT30-rataveneluokan MM-kilpailu 1-2. elokuuta.

Lehtonen ajoi lauantain aika-ajoissa kahdessa ensimmäisessä osiossa muita nopeammin, mutta tipahti kolmannessa osiossa lopulta neljänneksi. Varsinaisessa kilpailussa Lehtonen oli komeasti kolmas.

Sunnuntaina ajetussa toisessa osakilpailussa Lehtonen ajoi voittoon.

MM-sarjaa ennen viikonvaihteen kilpailua johtanut Ruotsin Morgan Jernfast jäi kuudenneksi ja on nyt kokonaiskilpailussa toisena. Ranskan Maconissa ajettaviin päätösosakilpailuihin Lehtonen lähtee seitsemän pisteen johtoasemassa ennen ruotsalaista.

GT30-luokassa MM-depyyttinsä teki myös suomalainen Kimi Eskelinen. Aika-ajoissa 16-vuotias kuljettaja ajoi kuudenneksi, mutta ensimmäinen kilpailulähtö päättyi ikävästi keskeytykseen. Eskelinen sai tiiminsä kanssa kaiken kuntoon niin, että pääsi kuitenkin osallistumaan jo toiseen lähtöön. Hän selvisi lopulta kolme jäljellä ollutta lähtöä maaliin asti ja sijoittui kokonaispisteissä yhdeksänneksi.

Tarkennus 4.9.2018: Lisätty tieto sunnuntain osakilpailuvoitosta

Lue myös nämä

X