Tilaa
Jutut

Tuukka Lehtoselle voitto Formula 4 -luokassa

Tuukka Lehtonen ajoi osakilpailuvoittoon Formula 4 -luokassa lauantaina. MM-sarjassa espoolaiskuljettaja on toisena.

18.06.2018

TekstiJukka Hiiro

Tuukka Lehtonen ajoi osakilpailuvoittoon Formula 4 -luokassa lauantaina. Sarjan menestysodotukset lepäävät espoolaiskuljettajan harteilla, sillä luokan hallitseva maailmanmestari Juho-Matti Manninen ei tällä kaudella enää kilpaile. Hallitseva pronssimitalisti Kalle Viippo puolestaan vaihtoi täksi kaudeksi Formula 2 -luokkaan.

MM-sarjan avausviikonloppu Italian Barcisissa osoitti, että Lehtonen pystyy vastaamaan huutoon. Aika-ajossa Lehtonen ajoi paalulle ja lauantaina osakilpailun voittoon.

”Kaikki meni aika lailla kuten pitikin. Startti oli hyvä, brittikuljettaja Ben Jelf kävi ensimmäisellä poijulla aika lähellä. Sen jälkeen ei ollut kummempaa hätää”, Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Heti perään sunnuntaina 17. kesäkuuta ajettiin toinen MM-sarjan osakilpailu samoilla vesillä. Tuolloin kisaan kolmannelta paikalta startannut Lehtonen tuli maaliin neljäntenä.

”Kilpailu meni suunnilleen odotetun kaltaisesti. Ei ollut syytä ottaa riskejä voiton jälkeen, vaan halusin ottaa kaikki ne pisteet mitä oli saatavilla”, Lehtonen sanoo.

Viikonlopun osakilpailujen jälkeen Lehtonen on MM-sarjassa nyt toisena. Keulaa pitää Ruotsin Morgan Jernfast, joka sijoittui kummassakin kisassa toiseksi.

Seuraava F4-luokan kilpailu on 13. – 15. heinäkuuta Latviassa. Samassa kisassa ratkaistaan myös Euroopan mestaruus.