Tilaa
Testit

Tyylitietoinen kettu Silver Fox BR

Silver yllättää neljännen sukupolven Foxeillaan ja haastaa kotimaiset kilpailijansa myös hinnoillaan.

16.01.2019

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatTimo Sarkkinen ja Arto Wiikari/Otavamedia

Paljon on muuttunut sitten 1990-luvun alun, jolloin ähtäriläismerkin tuoreet tulokkaat Fox ja Hawk olivat lajinsa ainoita edustajia. Siis veneitä, joissa alumiininen runko yhdistyy lujitemuoviseen sisäkuoreen. Silver teki konseptin aikanaan tunnetuksi, mutta vasta tällä vuosikymmenellä siihen on alkanut uskoa merkki toisensa perään.

Kun neljännen sukupolven Foxit esiteltiin viime vuoden alussa, heräsi väistämättä ajatus uuden tyylisuunnan ensiaskeleesta. Katse kiinnittyi tummiin pleksituulilaseihin, joiden muotoilua voi pitää perusavoveneiden porukassa rohkeana ja omintakeisena. Erottumisen halusta kertoi sekin, ettei tuulilaseja ole varustettu ulkopuolisilla kaiteilla.

Ulkonäköä ”raikastavat” myös valkoiset värilaidat, jotka eivät tosin ole Foxin erikoisuus, ne yhdistävät Silverin kaikkia alumiinirunkoisia ja lujitemuovisisustaisia malleja.

Foxeissa on toki paljon muutakin uutta kuin tyyli. Uusi runko on entistä kymmenen senttiä pidempi. Leveyslukema on pysynyt samana, mutta täyteläisempi keulan muoto ja pystymmät laidat ovat antaneet kaivattuja lisäsenttejä avotilaan. Ketut ovat myös edeltäjiään toistasataa kiloa painavampia.

Tilaajat voivat lukea Silver Fox BR:n esittelyn kokonaisuudessaan Kipparin digilehdestä 1/2019.

 

Lue myös nämä

X