Tilaa
Näyttelyt

Uiva 2018: Nimbus C9 on laadukas yhteysvene

Vene on kolmas vene Nimbuksen WTC-veneiden sarjaan.

17.08.2018

Tekstija kuva Juha Virtanen

Nimbus C9 on yksi Helsingin Uivassa venenäyttelyssä maailman ensiesittelynsä saava uutuusvene. C tulee sanasta Commuter eli uutuus on yhteysvene, joka mahdollistaa myös yön yli kestävien retkien tekemisen. Keulakajuutassa on makuupaikat kahdelle.

Vene on kolmas vene Nimbuksen WTC-veneiden sarjaan. T9 eli Tender-versio esiteltiin yleisölle Ruotsissa viime maaliskuussa ja toukokuussa se sai seurakseen W9 eli Weekender -mallin.

Ympärikäveltävä ajo-ohjaamo on valoisa. Leveiden sivuovien kautta mahtuu hyvin kulkemaan takapenkiltäkin sivukansille, vaikka etupenkeillä olisi joku istumassa.

C9 on saatavissa joko 250-350 hevosvoiman perämoottorilla tai 300-350 sisäperämoottorilla. Huippunopeus asettuu päälle 40 solmun lukemiin.
Suorituskykyä on pyritty parantamaan ilmavoidellun porraspohjan avulla. Pitkärunkoisessa veneessä on lähes olematon liukukynnys ja terävä keula halkoo hyvin aaltoja.

Vakiovarusteina ovat muun muassa keulapotkuri, Garminin 10-tuumainen karttaplotteri, Zip-Wake dynamic -trimmi ja kattoluukku.

Perusvene maksaa perämoottoriversiona hiukan alle 170 000 euroa ja Sisäperämoottoriversion lähtöhinta on hiukan alle 180 000 euroa.

Lue myös nämä

X