Tilaa
Jutut

Uiva 2019: Klassinen Marino Mustang saatavissa nyt myös sähköllä

Monille tuttu ja paluun tehnyt Marino Mustang tähyää nyt sähkömarkkinoille.

17.08.2019

TekstiJukka Hiiro

Marino Mustang oli menneisyydessä tuttu vene monille, ja kun entisöintivimma oli niin suurta kuin oli, valmistaja teki päätöksen ruveta valmistamaan veneitä uudelleen vanhoilla, toki kunnostetuilla, muoteilla.

Värikkäät Marino Mustangit ovatkin olleet monien rantojen ja tietysti myös venetapahtumien väripilkkuja.

Nyt Marino ottaa rohkeasti askeleen uuteen, sillä markkinoille on tuotu täysin sähköinen Marino Mustang E. Se on liukuva sähkövoimainen vene, jolle valmistaja lupaa erinomaiset ominaisuudet.

Uusi sähköinen Marino Mustang E, joka on varustettu Torgeedon 10kw sähkömoottorilla, on nähtävissä myös Uivassa.

Veneellä voi cruisailunopeuksilla eli lähinnä alle kymmenen solmun veneillä yhdellä latauksella jopa neljä tuntia. Täydellä vauhdilla lataus kestää vain tunnin.

Parhaimmillaan vene onkin valmistajan edustajan mukaan esimerkiksi yhteysveneenä, jossa saarimökille on tunnin parin matka, ja vaikkapa kauppaan saman verran, ja venettä on mahdollista ladata molemmissa päissä.

Sillä vaikka veneen kattava akusto on sinänsä näppärästi piilotettu rakenteisiin, sen täyteen lataaminen vie nelisen tuntia.

Torgeedon 10kw moottorilla varustettu Marino Mustang E on ollut markkinoilla jo tovin, mutta toistaiseksi yhtään venettä ei ole valmistajan mukaan myyty. Suurinta kiinnostus on ollut Keski-Euroopan ja Ruotsin vuokravenemarkkinoilla, jonne sähköisen retrohelmen voisikin valmistajan mukaan kuvitella sopivan myös hyvin.

Lue myös nämä

X