Tilaa
Jutut

Uiva 2019: Uudet Buster XXL ja XL ovat saaneet vaikutteita isommistaan

17.08.2019

TekstiJukka Hiiro

KuvatVideo Markus Pentikäinen

Buster on uudistanut kautta 2020 silmälläpitäen suuret avovenemallinsa. Kuuden metrin kokoluokan Buster XL ja Buster XXL mukailevat jatkossa skandinaavisen pelkistettyjä linjoja, jotka aiemmin ovat olleet tuttuja Busterin Phantom ja Magnum malleissa.

Jutun videolla Veneen Ari Inkinen ottaa selvää uudistetusta Busterista.

Buster XL näki päivänvalon vuonna 1992, ja nyt on vuorossa viides mallisukupolvi.

Vuoden 2020 malli on valmistajan mukaan suunniteltu kokonaan uusiksi. Uusi vene on vuoden 1992 esikuvaansa 70 senttiä pidempi ja sisätilatkin ovat huomattavasti väljemmät kuin aiemmin. Erityisesti tämä näkyy takapenkin parempina jalkatiloina. Kun vesipinnan leveyskin on kasvanut 30 senttiä, on lattiapintaa kaikkinensa selvästi enemmän.

Uudistuksen tavoitteena on Busterin mukaan niin käytännöllisyys, turvallisuus kuin taloudellisuuskin.

Buster XL on suunniteltu seitsemälle hengelle ja sopiva moottoriteho on 80–115 hevosvoimaa, valmistaja kertoo. Uuden runkomuodon ansiosta suurimmallakin moottorilla kulutus on valmistajan mukaan vain 0,7 litraa merimaililla, kun nopeus on 19-23 solmua.

Buster XXL on jatkossakin urheilullinen vauhtivene kahdeksalle hengelle. 150 hevosvoiman moottorilla sen huippunopeuden kerrotaan kirivän jopa 43 solmuun. XXL on ollut mallistossa vuodesta 2000 ja ensikaudelle uusittu malli on jo kuudes. Uuden XXL:n erot aiempaan ovat sisätiloissa ja kantavuudessa. Valmistajan mukaan kantavuus on noussut 795 kiloon ja sen myötä matkustajia voi uutuuteen ottaa enimmillään kahdeksan. Veneen tuntumasta valmistaja lupaa, että se antaa vaikutelman selvästi isommasta veneestä.

Uudella Buster XL:llä pääsee myös merelle Kippari-lehden koeajopisteestä koko venenäyttelyn ajan. Alla olevalla videolla Vene-lehden Ari Inkinen ottaa tuntumaa uuteen Busteriin.

Lisätietoja uutuusmalleista löytyy valmistajan sivuilta.

 

Lue myös nämä

X