Tilaa
Näyttelyt

Uiva 2023: Uivassa on ostajan markkinat

Veneet ovat parhaimmillaan vedessä. Kaiken merellisen harrastamisen yhteen kokoava Uiva venenäyttely kuuluu kesän kattaukseen.

14.08.2023

Tekstikipparin toimitus

Elokuinen Lauttasaari kokoaa jälleen veneet ja venekansan yhteen Finnboatin Uivan vene­näyttelyn merkeissä.

Jos viime vuonna venealan suurimmat huolet liittyivät komponenttien saatavuuteen, avataan tämän vuoden venemessut hieman erilaisissa haasteissa.

Tosiostajan näkökulmasta hieman jäähtynyt venekauppa näyttäytyy kuitenkin positiivisessa valossa. Kalustoa riittää varastoissa, eikä omaa venettä tarvitse jäädä odottelemaan seuraavan venekauden loppuun. Sopivasta­ vaihdokistakin annetaan nyt tarjouksia.

Jos siis uuden veneen hankinta on ajankohtaista, loppukesän Uivassa kannattaa ehdottomasti olla paikalla. Hyvien venevuosien myötä monella valmistajalla on ollut mahdollisuuksia investoida tuotekehittelyyn ja uutuuksiin. Uusia venemalleja ja moottoreita onkin esillä kiitettävästi.

Mikäli mieluisa vene löytyy, kannattaa se ehdottomasti varata koeajoon. Vaikka koeajon vuoksi joutuu toisinaan matkustamaan kauaskin, on se aina perusteltua ja järkevää. Liian usein kuulee tuoreen veneen omistajan olevan yllättynyt,kun ajo-ominaisuudet eivät vastanneetkaan odotuksia.

Veneiden lisäksi Uiva esittelee kattavasti kaikkea vesiurheilusta ja kalastuksesta veneilyvarusteisiin. Ohjelmaa on kaiken ikäisille perheen jäsenille. Pienemmät vieraat saavat maksutta pelastusliivit päälleen messualueelle. Liput kannattaa hankkia ennakkoon ja portilla ei käy käteinen.

Lue myös nämä

X