Tilaa
Näyttelyt

Uiva 2023: Yamarinin suurten veneiden mallisto täydentyy – uutuusmalli Yamarin 80 DC esitellään Uivassa

Yamarinin suurten veneiden mallisto täydentyy maailmanlaajuisille markkinoille suunnitellulla kahdeksanmetrisellä daycruiserilla.

15.08.2023

Tekstikipparin toimitus

Kuvatvalmistaja

Yamarinin uutuusmalli täydentyy kahdeksanmetrisellä daycruiserilla. Uutuusmalli yhdistää daycruiserin ja walkaroundin parhaat ominaisuudet.

Uuden daycruiserin suunnittelun lähtökohtana on ollut, että sen pitää palvella pohjoismaisten veneilijöiden lisäksi myös Välimeren, Floridan ja Australian veneilijöitä, kertoo Yamarinin myynti- ja markkinointijohtaja Artturi Niittynen.

Uusien ratkaisujen avulla uusi Yamarin 80 DC on pystytty sovittamaan ilman kompromisseja hyvinkin erilaisiin veneilykulttuureihin. Pohjoismaissa rantaudutaan usein mataliin rantoihin keula edellä, jolloin turvallinen kulkureitti eteen on tärkeä. Suurella daycruiserilla tehdään myös parin päivän retkiä, jolloin matkaveneen ominaisuudet ja mukavat yöpymismahdollisuudet ovat tärkeitä.

Välimeren olosuhteissa taas rantaudutaan laituriin perä edellä, jolloin keulakansi on ensisijaisesti yksi oleskelutiloista, mutta siellä on pystyttävä liikkumaan vaivatta myös ankkuria tai mooring-köysiä kiinnitettäessä.

Uusi 80 DC eroaa tyypillisistä pohjoismaisista ja myös muista Yamarinin dc-veneistä erityisesti keulakanneltaan, jonka kautta veneeseen kuljetaan sivulta. Käynti matkustamosta keulaan on sijoitettu paapuurin laidalle, kun tyypillisesti kulku on keskeltä venettä.

Uutuusmallin avotilan vasemmasta etukulmasta avautuu keulaan saakka jatkuva suojaisa, kanteen upotettu syvennys, joka on suojattu lisäksi kaiteella. Muilta osin keulakansi on aivan tasainen, joka helpottaa liikkumista rantaumisen aikana.

Keulassa on avara makuukajuutta, jonne suuret runkoikkunat tuovat valoa. Kannella on lisäksi avattava luukku. Lisäksi keulassa on erillinen wc. Keulakajuutasta pääsee myös avotilan alle sijoittuvaan toiseen makuukajuuttaan.

Veneen avotilan seurustelualue kasvaa merkittävästi, kun kuljettajan tuplapenkin selkänoja käännetään eteen. Takaosan sohvan selkänoja kääntyy taaksepäin laajentaen istuimen aurinkotasoksi. Myös keulakannelle on saatavilla aurinkopatja. Avotilassa on pentteri, joka on varustettu liedellä jääkaapilla, altaalla sekä säilytystiloilla.

Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. sähköinen wc, jääkaappi, 16″ Yamarin Q-älynäyttö, Navionics-kartat ja avotilan Softdeck-pinnoitteet. Lisävarustelistalla on saatavissa mm. toinen 16″ näyttö, lämmitys tai ilmastointi, bimini tai kuomu, avotilan päytä, aurinkopatja ja bimini keulakannelle.

Yamarin 80 DC ensiesitellään Helsingin Uivassa venenäyttelyssä 17.- 20.8.23 osastolla C53

Yamarin 80 DC

Pituus 8,3 m, leveys 2,6 m, paino 2 200 kg, henkilömäärä 10, moottorin tehoalue 225-300 hv.

Yamarin.com

Yamarin 80 DC

 

 

 

 

Lue myös nämä

X