Tilaa
Uutiset

Uppoamissyy selvisi: Paikka irtosi pohjasta

12.10.2009

TekstiKipparilehti

Kotkassa elokuun lopussa merihätään joutuneen matkaveneen uppoamissyy on selvinnyt. Pohjaan tehty paikka oli irronnut. Irtoamisen syy on yhä hämärä. Venettä ajanut omistaja kertoi uutistiedoissa, ettei ollut havainnut mitään törmäystä, ja että vesi oli alkanut tulvia veneeseen yllättäen kesken matka-ajon.

Onnettomuusvene on tyypiltään Marino 8000, eli liukuvauhtia ajettava vene. Paikan alta paljastunut reikä on noin viisitoista senttiä pitkä ja leveydeltään 2-5 senttimetriä. Reikä sijaitsee paapuurin puolella, nousulistan vieressä. Ajon aikana tällaisessa kohdassa vedenpaine on varsin korkea, joten vettä tuli sisään nopeasti ja paljon.

Veneen kolme matkustajaa sekä omistaja pelastettiin ohikulkeviin veneisiin juuri ennen uppoamista Kotkan merivartioaseman edustalle. Kukaan ei loukkaantunut.
Vene nostettiin viikkoa myöhemmin ja siirrettiin tutkittavaksi ja huollettavaksi Veleirolle Kotkaan. Veistämön edustajan mukaan irronneen paikan ikää on vaikea arvioida, mutta ihan uudesta ei ollut kyse. Se kuitenkin on selvää, että kyseessä ei ollut ammattilaisen suorittama korjaustyö, veistämöltä arvioitiin.

Lue myös nämä

X