Tilaa
Jutut

Uudet videot näyttävät reitin satamaan sekä videolla että kartoilla

Ammattikorkeakoulun tekemät ja Youtubesta löytyvät satamavideot näyttävät, miten satamaa kannattaa lähestyä.

30.08.2018

TekstiTomi Peurakoski

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on julkaissut Youtubessa uusia lähestymisvideoita itäisen Suomenlahden satamiin Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Reitin eteneminen näytetään veneestä ja samalla myös merikarttapohjalla.

Lähestymisvideot on tarkoitettu auttamaan veneilijöitä tutustumaan etukäteen sataman lähestymisessä käytettävään reittiin. Videoiden avulla on mahdollista hahmottaa, miltä merikarttaan merkitty reitti ja kohdesatama näyttävät luonnossa.

Lähestymisvideoiden tueksi on lisäksi julkaistu mallireitit veneilyyn 30 miles -satamien välillä Suomessa ja Virossa. Mallireitit ovat reittipisteinä, jotka on mahdollista ladata maksutta omaan navigointiohjelmistoon reittisuunnittelun pohjaksi. Jokaiseen lähestymisvideon kuvauksessa on lista reiteistä ja linkki lataussivulle.

Videot ja mallireitit on suunnattu auttamaan veneilijöitä veneilyreitin suunnittelussa ja navigoinnissa, vaikkakin veneen päällikkö vastaa reitin turvallisuudesta ja asianmukaisesta navigoinnista.
Suomen satamien lähestymisvideot on nyt tehty Haminan, Klamilan, Loviisan ja Porvoon satamista. Viron 30 miles -satamien lähestymisvideoiden satamat ovat Eisma, Kelnase, Lennusadam, Leppneeme ja Narva.

Videot löytyvät Youtubesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun YouTube-videotilillä, jonka löytää hakusanalla xamk. Lähestymisvideot löydät kootusti täältä.

Lue myös nämä

X