Tilaa
Jutut

Uudistunut Nauvon satama avasi ja väkeä riitti

Viikonloput ovat olleet vilkkaita ja etätöitä tehdään veneessä.

13.06.2020

TekstiTanja Paananen

KuvatMette Louise Lindberg

Kesä ja veneilykausi on nyt virallisesti korkattu. Nauvon satama aukesi tänä vuonna uusittuna. Satamassa on uudet pidennetyt laiturit ja satamamuuria on kunnostettu. Talven aikana satamaan on rakennettu tiskauspaikat ja grillipaikka on saanut uuden ilmeen.

Satamakonttorina toimii nyt laiturin ja rannan välissä kelluva ponttonitalo, mistä veneilijät löytävät sen helposti.

Sataman sähköt on uusittu ja samalla venepaikan varaus- ja ostojärjestelmään on tulossa parannuksia. Venepaikan voi tänä kesänä ostaa puhelimella satamaan saapuessaan mihin kellon aikaan vuorokaudesta tahansa.

”Jos esimerkiksi satamaan saapuu yöllä, veneilijä saa koodit puhelimeensa ja sähköt napsahtavat päälle, vaikka konttori on kiinni. Tällaista ei meillä ole ennen ollut”, kertoo Nauvon satamakapteeni Mette Louise Lindberg.

Sähkötolppiin on laitettu tarrat, missä on käyttöohjeet venepaikan ostamiseen suoraan laiturilta. Skannaamalla koodin puhelimeen, saa venepaikan ja sähköt heti käyttöönsä.

Vanha nettivarausjärjestelmä on edelleen käytössä ja paikan saa myös suoraan konttorista.

Satamahintaan sisältyy sähköt, vesi, septitankin tyhjennys, jätehuolto ja kierrätys, sauna ja suihku. Pesutupa on maksullinen.

Vaikka laituriin on tullut lisää pituutta, on vieraspaikkojen määrä pysynyt lähes samana kuin ennen. Poijupaikat ovat vaihtuneet aisapaikoiksi.

Septityhjennysasema löytyy viereisestä bensalaiturista.

Satamakapteenin unelma kesätyö

”Olin täällä satamatyöntekijänä ensimmäisen kerran vuonna 2018. Toimin satamakapteenina nyt toista kesää. Veneilijälle tämä on unelma työpaikka. Saa olla ulkona ja palvella ihmisiä mukavalla tavalla. Useimmiten kaikki ovat olleet tyytyväisiä”, sanoo Lindberg.

Työpäiviin kuuluu konttorityötä, siivousta, veneiden vastaanottoa ja varmistusta, että kaikilla on hyvä olla.

”Opiskelen diplomi-insinööriksi Turussa. Olen muuttanut viimeiset neljä vuotta kesäksi Nauvoon. Syksyllä on mukavampi palata kaupunkiin, kun on saanut olla hetken muualla”.

”En tiedä tulenko tulevaisuudessa päätymään töihin ihan samanlaisiin maisemiin, mutta vene ainakin tulee hankittua, jos ei muuta”, Lindberg nauraa.

Nauvossa viikonloput ovat olleet kiireisiä

”Huomaa, että ihmiset ovat lähteneet innokkaina liikkeelle koronasta huolimatta. Ehkä heillä on nyt ollut enemmän aikaa laittaa veneitä kuntoon. Moni tekee täällä etätöitä veneessä”.

Varovaisuuteen kiinnitetään Nauvossakin huomiota. Hygieniasta huolehditaan säntillisellä siivouksella ja käsidesillä, joita löytyy sataman eri paikoista. Yleiset saunavuorot ovat toistaiseksi käytössä.

”Käytämme toki pelisilmää ja katsomme, että voimmeko jatkaa saunavuoroja läpi kesän. Ihmiset ovat osanneet ottaa tilanteen hyvin huomioon. Vessa- ja asiointivuoroa satamakonttorissa odotetaan ulkona”, Lindberg kertoo.

Sataman ravintola on nyt auki ja nyt terassilla voi taas istua ja nauttia auringosta. Lindbergin mukaan moni veneilijä saapuu Nauvoon lyhyelle päiväretkelle syömään ja viettämään kaunista kesäpäivää.

Lue myös nämä

X