Tilaa
Uutiset

Uusi venevalmistaja Silacraft aloitti Pyhtäällä

26.01.2022

Tekstijuha virtanen

Kuvatvalmistaja

Silacraft on uusi, viime syksynä perustettu venevalmistaja, joka jatkaa kymenlaaksolaisten Sila-veneiden jalanjäljissä ja tekee käsinlaminoituja käyttöveneitä.

Sila-veneiden tuotanto loppui kuutisen vuotta sitten. Nyt tälle keväälle syntyvät ensimmäiset uudet Silacraftit noudattavat niiden linjoja, mutta uudet yrittäjät aikovat kehittää mallistoa nykyvaatimukset huomioiden.

”Vaikka piirustukset ja materiaalivahvuudet pohjaavat Sila-veneisiin, uudet mallit sertifioidaan kevättalvella 2022. Testeissä tehdään veneille upotus- ja vakavuuskokeet, jotta ne täyttävät kansainvälisen huvivenedirektiivin uusimmat määräykset. Sujuvan valmistusprosessin ja laadun varmistamiseksi olemme tehneet yhteistyösopimuksen kokeneen veneenrakennusammattilaisen kanssa”, Silacraftin toimitusjohtaja Onni Asikainen kertoo.

”Haastattelujen ja markkinaselvityksen jälkeen oli ilmeistä, että tällaiselle konseptille on runsaasti kysyntää. Väitämme, että meidänkaltaisille tavallisille mökkiläisille ja kalastajille paras vaihtoehto on tilava, helppohoitoinen ja pitkäikäinen käyttövene, joka ei jokaista naarmua pelkää”, lisää markkinoinnista vastaava Antti Partanen.

Lisätietoja: Silacraft

Lue myös nämä

X