Tilaa
Uutiset

Uusi vierassatama rakentuu Kalajoella – laituripaikkoja tulee 150

Suomessa investoidaan satamahankkeisiin suuria määriä rahaa.

26.01.2023

Tekstimarkus ånäs

Kalajoki on sijoittanut viime vuosina voimakkaasti merelliseen matkailuun. Keskeinen osa hanketta on kokonainen uusi lomakylä Kalajoen Marina, joka sijoittuu Hiekkasärkkien lähelle.

Ensimmäisenä on valmistunut 46 huoneiston Marinan Portin Majakka ja Marina Resortin ensimmäinen vaihe. Koko kaava-alueella rakennusoikeutta on lähes 67 000 kerrosneliötä, joka käsittää Dyynikylän ja Marinan Portin lisäksi Keskuskarin vanhan sataman paikalle rakentuvan uuden vierassataman.Kalajoki on kertonut, että tavoite on rakentaa Pohjanlahden vetovoimaisin ja monipuolisin huvisatama.

Nyt vierassataman hanke on nytkähtänyt liikkeelle, sillä valtioneuvosto esitti eduskunnalle Kalajoen Marinan toteuttamiseen kuusi miljoonaa euroa. Kalajoen kaupunki on sijoittamassa hankkeeseen saman verran.Investointi yksittäiseen vierassatamaan on merkittävä. Esimerkiksi Nauvon suuren vierassataman perusteellinen uudistus oli miljoonan euron kokoinen.

”Tavoitteemme on rakentaa Suomen hienoin satama, jossa olisi myös Pohjoismaiden mitassa laajin valikoima erilaisia aktiviteetteja ja palveluita”, kertoo Kalajoen Hiekkasärkkien toimitusjohtaja Janne Anttila.

12 miljoonan euron kokonaisinvestoinnilla veneilijät saavat ruoppauksen, aallonmurtajan ja laiturit sekä sataman infrastruktuurin, joka mahdollistaa myös yksityisesti investoitavat majoitus- ja palvelurakennukset.

Laituripaikkoja tulee 150, joista 50 on kausipaikkoja. Valmista pitäisi olla vuonna 2025.

”Hanke tukee koko rannikon merellisen matkailun kehittymistä ja vauhdittaa siihen tehtäviä investointeja”, Anttila näkee.

Lue myös nämä

X