Uutiset

Busterit Yamahalle

11.11.2015

TekstiKiti Westerback

Fiskars Oyj Abp allekirjoitti tänään sopimuksen veneliiketoimintansa myymisestä Yamaha Motor Europe N.V:lle.

Vuoden 2016 alussa toteutuva kauppa sisältää Inhan Tehtaat Oy Ab:n osakkeet, Buster-brändin ja siihen liittyvän tehdaskiinteistön Ähtärissä.

Fiskars päätti myydä veneliiketoimintansa keskittyäkseen entistä vahvemmin kolmeen ydinliiketoimintaansa: toiminnallisiin tuotteisiin, asumisen tuotteisiin ja ulkoilutuotteisiin.

Inhan Tehtaat Oy Ab on suurin alumiiniveneiden valmistaja Euroopassa, ja sen laajimmat alumiiniveneiden markkinat ovat Itämeren alueella. Vuonna 2015 Fiskarsin veneliiketoiminnan liikevaihdon arvioidaan olevan noin 32 milj. euroa ja liiketuloksen noin 1 milj. euroa. Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 160 henkeä.

Buster-veneet ovat suosituimpia alumiiniveneitä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja valikoima kattaa veneet vapaa-ajasta vaativampaan ammattilaiskäyttöön.

”Buster-veneet on tehnyt vuosien ajan yhteistyötä Yamahan kanssa. Uusi omistajuus mahdollistaa entistä läheisemmän yhteistyön ja liiketoiminnan laajentumisen uusille markkinoille,” sanoo Fiskarsin veneliiketoiminnan johtaja Juha Lehtola.

Lue myös nämä

X