Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Kipparin lukijakysely: Huoltoon liittyvissä tavoissa paljon vaihtelua

Kysyimme lukijoiltamme veneen syyshuoltoon liittyvistä toimenpiteistä, myös niistä ärsyttävistä. Remontti ja huoltopuuhat sujuvat jouhevammin, kun välineet ja varusteet ovat kunnossa.

16.10.2017

TekstiAnu Kopola, Marko Lysmä

KuvatPasi Nuutinen, Anton Reenpää/Otavamedia

Veneen huoltoon liittyvissä tavoissa on paljon vaihtelua. Tämä selvisi Kipparin lokakuussa tekemässä lukijakyselyssä. Kysyimme lukijapanelisteilta veneen syyshuollosta. Vastaajia oli yhteensä 82. Heistä lähes puolet omisti perämoottorin, 20 prosentilla oli käytössään sisäperämoottori ja 34 prosentilla sisämoottori.

Kyselyyn vastanneista reilusti yli puolet huoltaa venettä innokkaammin keväällä kuin syksyllä. Muutama vastaajista ei ollut innostunut kummastakaan tai ei huoltanut venettä lainkaan.

Kysyimme myös mitä huoltotoimenpiteitä lukijat tekevät veneelleen itse ja missä asioissa luotetaan ammattilaisen apuun.

Impelleri vaihdetaan pääasiassa itse (55 % vastaajista), kun ammattilainen vaihtaa sen noin kolmasosan veneisiin (35 %).

Reilu puolet vastaajista (54 %) vaihtaa nesteet ja suodattimet itse, kun alle puolet (40 %) luottaa tässä ammattilaisen apuun.

Omaa venettä huolletaan muuten ahkerasti, mutta jopa 26 prosenttia vastaajista kertoi, että ei tarkista tai vaihda sytytysosia syyshuollon yhteydessä.

Pohjan pesu oli ainoa mainittu huoltotoimenpide, joka tehtiin jokaisen kyselyyn vastanneen veneelle. Pesu mainittiin hieman yllättäen myös ärsyttävimmäksi huoltotoimenpiteeksi (36 %). Seuraavaksi eniten ohimoon otti impellerin vaihto (20 %) sekä nesteiden ja suodattiminen vaihto (16 %). Potkuriakselin rasvaus, sytytysosien vaihto/tarkistus tai jäähdytysjärjestelmän huuhtelu/pakkassuojaus harmittivat vain muutamaa.

 

Lue myös nämä

X