Tilaa
Jutut

Uutisointi Meripelastusseuran ahdingosta johti jättilahjoitukseen

Valtion ja Onvestin avustukset muodostavat yhdessä noin kymmenen prosenttia Meripelastusseuran budjetista.

20.08.2019

TekstiJukka Hiiro

Meripelastusseura on saanut iloisia uutisia. Sijoitus- ja kiinteistöliiketoimintaan keskittyvä perheyritys Onvest lahjoittaa 200 000 euroa rahapulasta kärsivälle seuralle. Lahjoitus on seurausta siitä, kun Meripelastusseura tiedotti elokuun alussa toivovansa valtiolta nykyistä suurempaa tukea.

Valtion tuki seuralle on 200 000 euroa, mutta se ei seuran mukaan riitä kaluston ylläpitohuoltoihin ja tarvittaviin kunnostuksiin, kun tehtävämäärät ovat lisääntyneet.

Onvestin lahjoitus on samansuuruinen kuin valtion tuki, eli 200 000 euroa. Valtion ja Onvestin avustukset muodostavat yhdessä noin kymmenen prosenttia Meripelastusseuran budjetista.

Yrityksen mukaan se haluaa lahjoituksella edistää osaltaan vesillä liikkujien turvallisuutta ja varmistaa, että Suomen Meripelastusseuralla on jatkossakin resurssit kunnossa.

”Uutinen Meripelastusseuran kestämättömästä tilanteesta havahdutti meidät. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat olleet yrityksemme keskeisiä arvoja alusta saakka. Siksi haluamme lahjoituksellamme varmistaa, että vesillä liikkuminen pysyy turvallisena ja Meripelastusseuralla on resursseja jatkaa arvokasta työtään. Yrityksessämme on intohimoisia vesillä liikkujia, joten aihe kosketti monia onvestilaisia myös henkilökohtaisesti. Ihmishenkien pelastaminen ei saa jäädä rahasta kiinni”, Onvestin toimitusjohtaja Kalle Kekkonen kertoo.

”Ilman Onvestilta saatavaa 200 000 euron lisärahoitusta olisimme joutuneet todennäköisesti laittamaan pelastusaluksiamme seisomaan vielä kuluvalla kaudella korjausmäärärahojen loppuessa kesken. Pahimmillaan tämä olisi vaarantanut ihmishenkiä vesillä”, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Lue myös nämä

X