Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Vene 19 Båt: NorthSilver Eagle Cabin 655

11.03.2019

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Pietarissa toimiva NorthSilver teki aikanaan lisenssillä Silverin malleja ja kehitteli niiden pohjalta omanlaisia veneitä, joita ei koskaan nähty Suomessa. Vaikka yhteistyötä ei enää tehdä, Düsseldorfin messuilla ensi kertaa esiteltyyn ja helmikuussa Helsingissä nähtyyn uuteen koppimallin on uskallettu ottaa takavuosien Silver-lippulaivasta tuttuja piirteitä nimeä myöten.

NorthSilver jatkaa siitä, mihin kotimaisen Eagle Cabin 650:n taival muutama vuosi sitten päättyi. Ulkoisesti uutuusmalli on huomattavasti esikuvaansa modernimman ja särmikkäämmän näköinen. Hytin etulasit ja -ovi on kallistettu eteenpäin, kuten Yamarin Cross 60 Cabinissa ja Falcon C 7:ssä, jotka kumpikin ovat alumiinirunkoisina ja lujitemuovikantisina selkeitä North Silverin kilpailijoita.

Perässä on uisteluun hyvänkokoinen avotila, joka oli esittelyveneessä varustettu kahdella laidoille asennetulla klaffipenkillä. Liukuoven takana kajuutassa on seisomakorkeus 180-senttiselle, takaosassa jopa kymmenisen senttiä pidemmälle. Kahden hengen nukkumatila järjestyy perinteiseen tapaan matkustajien takapenkeistä.

Keulassa on pienehkö, mutta vetouistelijoiden vinkkelistä varmasti riittävän kokoinen avotila – uistelijathan eivät halua laajaa keulatilaa joka väistämättä veisi senttejä perästä.

Eagle Cabin 655:n kokonaispituus on 7,02 metriä, leveys 2,54 metriä ja paino 1 350 kiloa ilman moottoria. Polttoainesäiliön tilavuus on hulppeat 280 litraa. Hinnaltaan NorthSilver on selvästi esimerkiksi kokoluokaltaan vastaavaa Falcon C 7:ää edullisempi: pelkän venäläisveneen hinnaksi ilmoitetaan 36 600 euroa ilman moottoria ja pakettihinta esimerkiksi Suzukin 175-hevosvoiman moottorin kanssa on 51 800 euroa.

 

Lue myös nämä

X