Tilaa
Näyttelyt

Vene 20 Båt: Veneen ja Kipparin paalusomukisassa tuli sunnuntaina todella kovat pohja-ajat

Lahtelainen Seppo Nieminen löi pöytään todella kovan tuloksen Veneen ja Kipparin solmukisassa. Eniten hämmästytti nopeus silmät kiinni -kisassa.

10.02.2020

TekstiIsmo Virta

Pari päivää näytti jo siltä, että kilpailun ulkopuolisena eli toimituksen jäsenenä paalusolmukisassa rajun pohja-ajan tehnyt Tanja Paananen on paalusolmun tekijänä silmät auki -sarjassa ihan ylittämätön.

Sunnuntaina puolen päivän jälkeen paikalle tullut lahtelainen Seppo Nieminen teki kuitenkin solmut vielä nopeammin. Silmät auki -sarjassa Seppo alitti Tanjan ajan yli sekunnilla.

Kaikkein hämmästyttävin oli kuitenkin Sepon suoritus Silmät kiinni -sarjassa. Aikaa kului vain pari sekuntia enemmän kuin silmät auki. Ja tässä sarjassa eroa seuraavaan kertyi seitsemisen sekuntia. Suorituksia saattaa osaltaan selittää se, että Nieminen on eläkkeellä oleva entinen merikapteeni ja luotsi.

Niemisen ennätys silmät auki -sarjassa ei kuitenkaan kestänyt, sillä vielä sunnuntaina illansuussa sipoolainen Lasse Nuutinen kellotti varsinaisen haamuajan, alle 18 sekuntia – siis useita sekunteja alle Niemisen ajan. Nuutisen solmutaitoja selittää kiipeilyharrastus, jossa solmut on pystyttävä tekemään nopeasti ja oikein.

Kovista tuloksista huolimatta Veneen ja Kipparin osastolle kannattaa edelleen tulla tekemään solmuja ja vertaamaan taitojasn muihin.

Tarkennus: 10.2.: Lisätty tieto Lasse Nuutisen tekemästä pohja-ajasta.

Lue myös nämä

X